// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Saabye Christensen: Åbent hus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lars Saabye Christensen: Åbent hus

Skrevet af den 21. august 2009 – 08:00Ingen kommentarer

Åbent-husÅbent Hus” udkommer i dag og er den første bogudgivelse på det nye C&K Forlag.

Bogen foregår i Oslo i 1990´erne og hovedpersonerne er to unge mennesker, Cathrin og Will – et kærestepar som bor sammen. Hun er art director på et reklamebureau og han skriver filmmanuskripter. Efter at have boet sammen i fire år begynder de at kede sig og for at få lidt spænding ind i hverdagen begynder de at gå til åbent husarrangementer om søndagen i forbindelse med salg af huse og lejligheder. Dette bliver starten på en erotisk leg, uden at bogen dog er et erotisk værk.

Sideløbende med deres hus-leg skriver Will på et filmmanuskript – og langsomt bliver virkelighed og manuskript blandet mere og mere sammen. Som læser blev jeg flere gange forvirret over fakta og fiktion, for hvad var bogens “virkelighed” og hvad var filmmanuskript? Men det fungerer rent faktisk i bogen, og filmmanuskriptet er med til at bære fortællingen videre på en nytænkende og interessant måde. Bogens fortæller er Will og det er via ham vi oplever, at kæresten forsvinder og at karrieren skranter. Man kan nærmest hører Will, når han fortæller og fortæller i lange, men fangende, monologer. Sproget i bogen er levende og man fornemmer, at Lars Saabye Christensen er en forfatter, der er vant til at skrive.

Hvis “Åbent Hus” er niveauet for C&K Forlags kommende bøger, ser det ganske lovende ud.

Lars Saabye Christensen (f. 1953) er en af Norges største nulevende forfattere. Han debutterede i 1976 med en digtsamling og fik sit internationale gennembrud med romanen Halvbroderen i 2001. Han har en længere række af bøger bag sig.

Lars Saabye Christensen, Åbent hus, C&K Forlag, August 2009, 240 sider, Oversat fra norsk af Ellen Boen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.