// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mehran Vahman: Døden venter i Marrakesh
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Mehran Vahman: Døden venter i Marrakesh

Skrevet af den 27. januar 2014 – 20:31Ingen kommentarer

Døden venter i Marrakesh er Vahmans anden roman om ekspolitimanden Danny Larsen. Han er i svære problemer efter en mordbrand i en pokerklub, og han flygter ud af landet over stok og sten med en større sum penge. Målet for hans flugt er Marokko, hvor han tror på, at han kan finde den smukke Sabah. Hun har passet hans mor, og Danny er overbevist om, at han er forelsket i hende. I Marrakesh bliver hans problemer om muligt endnu større. Her taber han enorme beløb i poker og får sværere og sværere ved at styre sit alkoholforbrug.

Danny kommer hurtigt i dårligt selskab, idet han opsøges af en anden dansker, der vil have hans hjælp. Naturligvis mod en passende stor betaling. Det handler om våben og narko, og så går det ellers løs.

Handlingen er godt pumpet op med drabelige jagter og skuddueller i det smukke og mystiske Marrakesh. Desværre er personerne så karikerede, at de er svære at tage alvorligt. Sprogligt er der heller ikke de store nuancer, og bande- og ukvemsord er strøet ud over det hele med rund hånd, måske i håb om, at det forstærker dramatikken. Men det virker ikke.

Bogens layout fremmer heller ikke læseglæden, idet der er lagt generende mellemrum ind, så der på én side er op til 10-12 afsnit. Det generer læsningen, at eksempelvis en dialog bliver hakket op på denne måde.

Mehran Vahman, Døden venter i Marrakesh, Forlaget Turbine, 283 sider, September 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.