// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mogens Blom: Naboerne fra Bagdad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mogens Blom: Naboerne fra Bagdad

Skrevet af den 11. juli 2009 – 14:28Ingen kommentarer

Irakiske flygtninge, terror og mordbrande er normalt ikke de ord, der får mig til at falde for en bog. Men Mogens Bloms nye spændingsroman “Naboerne fra Bagdad” fik mig i den grad til at falde for spændingsmomentet i de tre ord.

En ung kvinde, afvist som asylansøger i Danmark, myrdes i Bagdad. En ung mand dræbes på Nørrebro i en mordbrand i en kiosk. Opklaringarbejdet går i gang, og det viser sig, at der er langt mere på spil end først antaget. Vi følger Martin Høgh, 42 år og fraskilt, som udlånes fra Forsvarets Efterretningstjeneste til Politiets Efterretningstjeneste og kollegaen Benedikte Simonsen i deres opklaringsarbejde.

Ud over at blive underholdt blev jeg faktisk også lidt klogere på noget af konflikten i Irak. Og problematikken med de afviste asylansøgere i Danmark blev for mit vedkommende langt mere nuanceret. Det er slet ikke så sort/hvidt, som visse politikere gerne vil fremstille det. I bogen præsenteres vi for forskellige synspunkter og synsvinkler uden at det er kedeligt eller det mindste belærende.

Mogens Blom har tidligere udgivet to spændingsromaner tilbage i 1983, “Aftenholdet” og “Dræbt af en vildfaren kugle”. Rygterne lyder, at han nu er ved at skrive på fortsættelsen til “Naboerne fra Bagdad”. Jeg håber ikke, at der kommer til at gå lige så lang tid til næste udgivelse ligger på mit sofabord. Det vil nemlig være rigtig ærgerligt, når nu Mogens Blom har vist at han kan.

Mogens Blom (f. 1956) er ansat som seniorkonsulent i Udenrigsministeriets Mellemøstkontor og man mærker tydeligt, at han er en forfatter med et stort kendskab til mellemøsten. Derfor fremstår bogen skræmmende realistisk.

Mogens Blom, Naboerne fra Bagdad, Forlaget Sohn, Marts 2009, 282 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.