// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amulya Malladi: Lyden af bier
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Amulya Malladi: Lyden af bier

Skrevet af den 14. juni 2009 – 08:11Ingen kommentarer

“Lyden af bier” er en interessant bog om en afghansk kvinde og en dansk enkemand og deres spirende venskab i et samfund af fordomme og frygt for det fremmede. Raihana kommer på sprogskole og i forbindelse med at hun skal træne sine sprogevner starter hun i praktik hos enkemanden og biavleren Gunnar, som efter at have mistet sin kone i den grad har brug for at få dagligdagen til at fungere igen. Sammen gør de bistaderne klar i løbet af foråret og symbolsk høster de senere på året den første honning sammen.

Bogen er skrevet af en indisk kvinde, bosat her i landet. Og fordi den er skrevet af en ikke-dansker blev jeg nysgerrig på at læse den. Heldigvis tør hun godt skrive om de kritiske danskere, der ikke finder at der er plads til en afghansk flygning i Skive og som derfor ser sig nødsaget til at gribe til vold.

Det er en bog som alle de fremmedangste bør læse. Både danskerne og indvandrerne. Som skildret i bogen findes utrygheden ved det ukendte og fremmede nemlig både blandt danskere og indvandrere. Men måske vil “Lyden af bier” ikke havde deres interesse netop på grund af emnet. Bogen ville ellers være en kærkommen mulighed for lidt provokation på holdninger og fordomme.

Det er en bog, der sætter kulturforskelle og kønsroller i centrum og det er en bog, der er fangende realistisk i sin historie. Amulya Malladi må meget gerne skrive flere bøger med Danmark som kulisse. Jeg læser gerne med igen.

Amulya Malladi (f.1974) er født og opvokset i Indien. Hun bor i dag i København sammen med sin danske mand og deres to børn. Hun har tidligere boet i USA, er uddannet ingeniør og journalist. Hun har udgivet flere bøger på engelsk. Du kan læse mere om forfatteren på hendes hjemmeside.

Amulya Malladi, Lyden af bier, Peoples´sPress, På dansk ved Agnete Dorph Stjernfelt, April 2009, 277 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.