// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henriette Rostrup: I dag og i morgen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Henriette Rostrup: I dag og i morgen

Skrevet af den 9. juni 2009 – 07:29Ingen kommentarer

“I dag og i morgen” er et mesterværk af en roman! Det er fortællingen om hverdagsliv i Danmark og bogen er en erindring om, hvor skrøbeligt livet er. Det er en af dens slags bøger man ikke kan slippe. Hverken mens man er i gang med at læse den eller bagefter. “I dag og i morgen” må jeg bestemt anbefale andre at læse.

Bogen starter i København i januar, hvor der er brand i en baggård. Herfra lærer vi personerne at kende: Det unge par Marie og Jasper og deres lille datter i en hverdag med udfordringer og hvor Marie fascineres af en anden mand. Den studerende Morten og hans natteeventyr Line. Den gravide Monika og hendes mand som langsomt forsvinder for hende. Og den ældre dame fru Carstensen, som taler med sin afdøde mand og lidt efter lidt bliver mere og mere senil. Kort og godt helt almindelige mennesker med helt almindelige hverdagsliv. Under overfladen lurer der alligevel hemmeligheder.

Branden i baggården er dog langt fra den eneste katastofe der indtræffer i løbet af det år bogen udspilles. København må undervejs opleve at få terror helt ind på livet. Og at livet er netop en meget skrøbelig størrelse.

Bogen er løbende krydret med små daterede nyheder, som ikke er fiktion. Der er derfor et gensyn med det forurenede drikkevand i Køge januar 2007, en erindring om dengang den treårige britiske pige Madeleine forsvandt fra hotelværelset under en ferie i maj 2007 og en række nyheder om krig, terror, og tortur rundt i verden. Disse (gamle) nyheder, som man løbende bliver mindet om, er med til at give bogen et ganske særligt udtryk og man kan næsten narres til at tro, at den terrorbegivenhed, der finder sted i København (i bogen) også har fundet sted i virkelighed.

Sproget er flydende og levende. Og begivenhederne og personskildringerne i bogen er skræmmende realistiske. Og selvom bogen er på intet mindre end 428 sider er den hurtig læst. Kort og godt: Den er noget af det bedste jeg har læst.

Henriette Rostrup er født i 1970. Hun er cand.mag i moderne litteratur og litteraturformidling. Hun debutterede i 2007 med den anmelderroste novellesamling “Afkom”. Du kan læse mere om hende og bøgerne på hendes hjemmeside.

Henriette Rostrup, I dag og i morgen, Forlaget Bazar, 2008, 428 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.