// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Dybdahl: Nøglens vogtere 2, Visigotens hjelm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Lene Dybdahl: Nøglens vogtere 2, Visigotens hjelm

Skrevet af den 29. december 2012 – 08:27Ingen kommentarer

David og Laura er af den gamle slægt Reyes, der er udvalgt til at passe på en magisk gylden nøgle. Det særlige ved nøglen er, at den sætter sin bærer i stand til at rejse i tiden. De to tvillinger og deres forældre rejser tilbage i tiden til et Spanien, hvor spaniere og arabere kæmper om herredømmet. Den arabiske sultan Boabil fanger børnenes forældre og tager den gyldne nøgle i slutningen af første bog.

Bind to Visigotens hjelm starter i en lille hytte hos en sej gammel troldkvinde, der helbreder tvillingernes sår og giver dem en te, så de kan forstå alle sprog. Ikke langt fra hytten møder de den arabiske prins Ahmed, der er flygtet fra sin far Boabil, for at vinde en spansk prinsesses hånd. Sammen drager de tre børn ud for at finde Visigotens hjelm. En hjelm som Boabil kræver som løsesum for børnenes forældre. Men det er også en hjelm, som giver bæreren fantastiske kampevner – evner som Ahmed godt kunne bruge for at vinde den spanske prinsesses hånd. Hvordan det lykkes at få alle løse ender til at gå op i en højere enhed skal ikke afsløres her.

At skrive underholdende fantasy, der er historisk korrekt og hvor hovedpersonerne er to teenagere fra nutiden, er svært for selv erfarne forfattere. Lene Dybdahl er debutant, men alligevel formår hun at levere en fed pageturner. Der er skåret et par hjørner hist og her, visse ting kunne være gjort mere elegant og en række bipersoner er liiiidt for karikerede. Men man tilgiver nemt disse småting, for historien holder og beskrivelserne af fortiden er som at være der selv – man vrænger på næsen af stanken i gaderne og tænderne løber i vand efter en spansk kartoffelomelet og et par skiver Serrano skinke.

Jeg ser frem til at sætte tænderne i seriens næste og afsluttende bind.

Lene Dybdahl, Visigotens hjelm, Nøglens vogtere 2, 432 sider, Forlaget Tellerup, 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.