// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ann Rosman: Porto Francos vægter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Ann Rosman: Porto Francos vægter

Skrevet af den 16. oktober 2012 – 10:11Ingen kommentarer

En kvinde og et spædbarn bliver fundet i en mose på Klöverön og kriminalinspektør Karin Adler sættes på sagen, men de tekniske undersøgelser viser hurtigt, at de døde har ligget i mosen meget længe. Dermed trækkes trådene 200 år tilbage i tiden og en gammel historie kan stykkes sammen.

Og netop det, at fortid og nutid knyttes sammen, er en af styrkerne i Ann Rosmans tredje bog om Karin Adler. ”Porto Francos vægter” er nyeste bog i serien og den er virkelig spændende og fængende med sine sideløbende historier der væves sammen på rigtig fin vis.

Det gode ved serier er, at man som læser ret hurtigt får læst sig ”ind i” historien og der skal ikke mange linjer til om Karin Adler, før man kan genkende hende og hendes måde at arbejde på. Alligevel er det den gamle historie fra Marstrands frihavn tilbage i 1793, der virkelig holder historien sammen. Fortællingen om en ung pige, der nægter at lade traditioner og familie bestemme hendes skæbne, men stikker af, forklædt som mand, og håber at få et sted at bo og arbejde og derved beholde friheden.
Den unge kvindes historie, hænger sammen med kvinden og barnet i mosen og samtidig udspiller der sig stadig dramaer og hemmeligheder på Klöverön.

Jeg er rigtig glad for Ann Rosmans tredje bog om Karin Adler, i de første bøger irriterede hun mig lidt, men jeg er kommet til at holde af hendes særheder og den historiske vinkel, der er trukket ned over fortællingen, fungerer virkelig godt.

Ann Rosman bor selv i Marstrand og har en stor historisk interesse. Hun bruger fortællingerne fra fortiden i sine bøger og arbejder i øjeblikket på næste bind i serien.

Ann Rosman, Porto Francos vægter, Forlaget Punktum, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.