// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Se her hvad redaktøren læser
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Se her hvad redaktøren læser

Skrevet af den 2. juli 2012 – 17:52Ingen kommentarer

Sommerferien lurer lige om hjørnet. For mig er ferietid selvfølgelig læsetid og i år skal jeg i hvert fald læse bøgerne her nedenunder.

Husk: Har du et tip til en god bog som du vil dele med Bogblogger.dks læsere så læg en kommentar nedenfor.

Bag det evigt smukke af Katherine Boo. En bog om fattigdom, sygdom, overlevelse, familieliv, misbrug, skolegang, mod, ambitioner og korruption i slumbyen Annawadi i Indiens millionby Mumbai. Bogen er skrevet som en roman over virkelige personer, som forfatteren har fulgt gennem flere måneder.

Katherine Boo er amerikansk journalist og har i bl.a. The New Yorker og The Washington Post skrevet om især fattige og udsatte menneskers kår. I 2000 modtog hun Pulitzer-prisen. Boo har boet flere år i Mumbai og har tidligere udtalt, at hendes arbejdsmetode består i, at hun gør sig usynlig og rapporter, hvad der sker omkring hende.

Lussingen af Christos Tsiolkas. Forlaget skriver: Et barn får en lussing af en voksen til en grillfest i et australsk forstadskvarter, og episoden udvikler sig til et kaos, der truer med at splitte familier og venskaber. LUSSINGEN har været en litterær begivenhed, siden den udkom i 2009, og er blevet kaldt den store australske samtidsroman. Med otte hovedpersoner fortæller Christos Tsiolkas historien om et samfund i kulturelt opbrud i en rå tone, der går direkte på Australiens kulturelle tabuer.

Forlaget skriver videre: Med et godt blik for hykleriet, egoismen, intolerancen – og alt det, der trods alt føles godt og smukt – fortæller Tsiolkas en intens fortælling om mand mod kvinde, ung mod gammel, indvandrer mod indfødt, rig mod fattig. En historie om tabte drømme og om nye generationer fyldt af usikre forventninger.

Nu, for helvede! af Heidi Linde. Forlaget skriver følgende: NU! FOR HELVEDE er en roman om forventninger og forsoning, om hjemmebag og Metallica. Og om alt det som skulle være, men aldrig blev. Obamas slagord change we can believe in gav genlyd langt ud over USA’s grænser. I Kongsvinger, en mindre by i det østlige Norge, følte Terese et desperat behov for forandring. Men når hun nu, nogle måneder senere, stavrer højgravid rundt i huset, er hun ikke helt sikker på, at det var den rigtige change, hun valgte.

Og så er der Kevin, som har haft kærlighedssorg i 12 år, arbejder på tanken og har en falleret fodboldkarriere bag sig, Lydia med fantasivennen Dronning Sonja og Jessica som kommer hjem for at fejre bryllup – med en mand hun tvivler på om hun egentlig burde gifte sig med.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.