// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kjeld Jacobsen
Forside » Kjeld Jacobsen

Kjeld Jacobsen

Navn: Kjeld Jacobsen

Født: 1945

E-mail: kjeld@tulipanvej.net

Anmelder primært bøger om motorcykler, om København eller historie.

Hvad var den første bog du læste?
Det har nok været en eller anden læsebog i Sølvgades Skole i København. Men jeg havde stor fornøjelse af ”Strudsen Rasmus” med tegninger og tekst af Jørgen Clevin. Jeg har den endnu. Også ”Spørge-Jørgen” var blandt de tidligste favoritter. Senere kom Jan-bøgerne og min søsters Puk-bøger fra den gang, hvor det var til at se forskel på helte og skurke, ligesom solen altid skinnede om sommeren…

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Da jeg var værnepligtig menig soldat på Sjælsmark Kaserne i 1965-1966, kom jeg meget på kasernens lille bibliotek. Der var to årsager. Den ene var, at der altid var de helt nye danske og udenlandske
forfattere i modsætning til bibliotekerne i København. Den anden årsag var, at bibliotekaren var ung og af hunkøn og så rigtig godt ud. De to ting i kombination betød, at jeg fik sat skub i læsning af skønlitteratur. Det hører også med til fortællingen, at jeg på grund af befalingsmænd og andre overmænds særprægede straffende adfærd over for mig gennem 16 måneders værnepligt måtte tilbringe rigtig meget tid på kasernen og derfor havde særdeles god tid til læsning.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Jeg har svært ved at pege på en enkelt bog. Måske skal det være ”Værkstedsteknik – lærebog for smede og maskinarbejdere” af V. Utke, som jeg måtte lide under på fire års aftenskole på vej til at blive smedesvend.  Kort sagt smedefaget beskrevet gennem rigtig, rigtig mange ord. Jeg må nok også lige nævne, at de svenske kvindelige krimiforfatteres bøger hører til det andre læser.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Det er et spørgsmål, som ikke er til at svare på. Svaret kan kun misforstås, ligesom da Paven kom til New York. Her blev han helt ude ved flyveren, som han knapt havde forladt, blev spurgt om han skulle på natklub. Paven svarede forundret: ”Er der natklubber i New York?” Næste dag stod der på forsiden af alle aviser. ”Pavens første spørgsmål: Er der natklubber i new York?”

Anbefal en bog
Det bliver altså to bøger – ”Slagtebænk Dybbøl” og ”Dommedag Als 29. juni 1864” begge af Tom Buk-Swienty – som handler om dansk selvforståelse med tilhørende katastrofale følger, da Danmark også førte sig frem som krigsførende nation.