// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tanja Hirsvang Tybring
Forside » Tanja Hirsvang Tybring

Tanja Hirsvang Tybring

Født 1979 og uddannet cand.ling.merc. (Translatør & Tolk) i engelsk fra CBS. Arbejder som oversætter og korrekturlæser i en stor bank.
Anmelder primært krimier og historisk fiktion, men holder også meget af historie og biografier.

Hvad var den første bog, du læste?
Jeg kan ikke huske, hvilken bog der var den første, men jeg lærte at læse tidligt og har læst meget lige siden.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Det er svært at sige en enkelt bog, for forskellige bøger betyder forskelligt for en, afhængigt af hvor man er i livet, men Tine Brylds bøger talte virkelig til mig som teenager, og jeg følte mig forstået, da jeg læste dem. Stephen King har helt sikkert også været med til at fremelske min kærlighed til bøger og læsning. Jeg begyndte på hans bøger meget tidligt.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Jeg er virkelig ikke særlig begejstret for poesi, og så har jeg opgivet Haruki Murakamis bøger. Jeg kan bare ikke komme igennem dem.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Der er mange klassikere, som jeg gerne ville have læst, men som jeg simpelthen ikke er nået til endnu, for der udkommer så mange fantastiske bøger hvert år. Men der skal jo også være noget at læse, når jeg bliver gammel …

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Hmm … dem er der mange af, men Stephen King ville jeg gerne se få prisen.

Anbefal en bog
Listen er jo næsten uendelig og afhænger af, hvilken genre man godt kan lide, men jeg vil anbefale Stephen Kings “22.11.63”, Ben Eltons “To Brødre”, Anthony Doerrs “Alt det lys vi ikke ser”, Kathryn Stocketts “Niceville” og Fredrik Backmans “Bjørneby” for bare at nævne et par stykker.