// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Rosenfeldt
Forside » Karen Rosenfeldt

Karen Rosenfeldt

Navn: Karen Rosenfeldt

Født: 1978

Bogafhængig, læser 2-3 bøger om ugen. Anmelder primært skønlitteratur, men bevæger mig også gerne over i andre genrer. Jeg er fascineret af det skrevne ord og går lige så meget op i, om bogen er velskrevet, som selve handlingen.

Hvad var den første bog du læste?
Den første bog, der virkelig rørte mig var Den uendelige historie af Michael Ende. Jeg kan huske, at jeg læste den på skolebiblioteket, og at jeg var vanvittig forelsket i Atréju.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Jeg syntes, at det er svært at udpege en enkelt bog og sige, at den har betydet mest for mig. Jeg er blevet inspireret af mange bøger på forskellige tidspunkter i mit liv. Mange af dem har sat uudslettelige spor i mig. Måske skal jeg nævne Charlotte Roche. Hendes bøger, om frigørelse af kvindekroppen som objekt på en vild og nyfeministisk måde, var befriende. Ellers nyder jeg at læse bøger af franske og italienske forfatterinder.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Jeg har besluttet mig for ikke at læse Ulysses, selvom jeg er ved at tygge alle klassikerne igennem. Men hvem ved, måske kommer der en dag, hvor det at læse om en enkelt mands dag fra morgen til sen nat, virker uimodståelig.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Jeg må nok tilstå, at hvis der er en bog, jeg gerne vil læse, så køber jeg den bare og læser den.

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Jeg er meget imponeret over Siri Hustvedts bøger, og hun bør anderkendes for sit arbejde.

Anbefal en bog
Det er umuligt kun at anbefale én bog, da verden er fuld af fantastiske bøger. Men jeg kan anbefale Patti Smiths bøger. Især Just Kids var en kæmpe oplevelse at læse. Delphine de Vigans Alt må vige for natten og Elena Ferrantes Napoli-romanerne er også helt igennem enestående.