// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maiken Kjær Svare
Forside » Maiken Kjær Svare

Maiken Kjær Svare

Navn: Maiken Kjær Svare

Født: 1967

Uddannet cand. scient. soc. med speciale i PR. Arbejder som administrativ medarbejder på et bosted.

Anmelder primært krimier.

Hvad var den første bog du læste
Det kan jeg simpelthen ikke huske. Men en af de første bøger var ‘Karlsson på taget af’, af Astrid Lindgren. Jeg var helt vild med det univers og læste serien på tre bøger flere gange.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Hvis jeg skal vælge én, må det blive ‘Under de evige stjerner’, af A.J.Cronin. Jeg læste den, da jeg var helt ung, og har aldrig glemt den. Men mange bøger har betydet meget for mig. Fagligt er det sociologibøger om videnskabsteori samt bøger om kommunikationsteori.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Pladderromantik.

Hvilken bog ville du ønske, at du havde læst?
Der er ingen bøger, som jeg ville ønske, at jeg havde læst. For det er dejligt at have fantastiske bøger til gode. Men der er bøger, som jeg ville ønske, at jeg ikke havde læst endnu, for så havde jeg den læseoplevelse til gode. En af dem er ‘Hvem ringer klokkerne for’, af Ernest Hemingway. En anden er ‘Stalins køer’, af Sofi Oksanen.

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Der er mange, der kunne fortjene det, så ingen nævnt ingen glemt.

Anbefal en bog
Det er svært, for det kommer an på bl.a. humør. I den humoristiske genre høre helt klart Nynnes Dagbøger, som simpelthen får mig til at grine, så tårerene triller. I den mere alvorlige genre er ‘Sønner’, af Philipp Meyer, som er en helt fantastisk historie om slægter i USA.