// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katja Meier Marcussen
Forside » Katja Meier Marcussen

Katja Meier Marcussen

Navn: Katja Meier Marcussen

Født: 1980

E-mail: katja@godtfortalt.dk
Arbejder freelance som tekstforfatter.
Anmelder primært børnebøger og romaner.

Den første bog, du har læst:
Da jeg lærte at læse, blev biblioteket mit andet hjem, og jeg læste glædeligt alle eksemplarer i serien om Anne fra Grønnebakken. Derudover slugte jeg bøger, hvor man selv var med til at bestemme handlingen ved at vælge, hvilken side bogen skulle fortsætte på og kunne dermed have indflydelse på bogens drejning.

Den bedste bog, du har læst?
Der er ikke én bedste bog for mig. Ofte læser jeg efter humør. Den rørende ”Mig før dig” af Jojo Moyes ramte mig lige i følelsesregistret, da jeg var nybagt mor og havde hormoner flyvende omkring mig som insisterende bisværme. Livssynet i Paulo Coelhos ”Alkymisten” har også rørt mig. Men jeg er blevet godt underholdt af en masse bøger gennem tiden, og jeg har ingen deciderede favoritter.

Hvilken bog gider du absolut ikke at læse?
Nogenlunde afgrænset til bøger om fugle, insekter, cykling, biler og bøger om 1914-18 og 1938-45. Medmindre historien er gengivet i form af faktion i ”Syersken fra Madrid” (af Maria Duenas), som skildrer en kvinde, der lever i Marokko og Madrid og bliver antaget som spion under anden verdenskrig.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Apropos foregående spørgsmål ønsker jeg at have læst Tom Buk-swientys bøger om kaptajn Blixen, for jeg fornemmer, at bøgerne er velskrevet på en måde, hvor historien bliver nærværende. Og hvor jeg bliver klogere.

Hvad gør en bog god?
For mig er dialog, sproglige billeder og iscenesættelse vigtige elementer, for at jeg bliver grebet af en historie. Der skal være noget på spil, der skal være en udvikling, jeg skal føle mig underholdt.

Anbefal en bog
Det må blive et udsnit af bøger begyndende med håndværksbogen ”Fletninger” til piger, der ikke er korthårede. Jane Austens ”Stolthed og fordom” og ”Fornuft og følelser” til sentimentale skabsbriter som mig selv. ”En plus en” af Jojo Moyes til kvinder, der gerne vil læse, når de går i seng, men ikke orker komplicerede persongallerier og gemte plots på hver tredje side. Den lidt barske ”Forbandede yngel” af Anne-Cathrine Riebnitzsky om søskende, livet som udsendt i krigszoner og om at gøre op med sin fortid.

Bonusinfo:
Jeg arbejder som ghostwriter og skriver dermed for andre, der har en forkærlighed og/eller ekspertise inden for et fagligt emne eller som har en særlig personlig skæbne, de vil berette.