// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Francesca Simon: Rædsomme Rune får lus
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Francesca Simon: Rædsomme Rune får lus

Skrevet af den 29. november 2011 – 07:45Ingen kommentarer

Rædsomme Rune er tilbage. Denne gang med titlerne Rædsomme Rune får lus og Rædsomme Rune narrer tandfeen. Med andre ord er der tale om hverdagsemner, som de fleste børn stifter bekendtskab med på et eller andet tidspunkt. På dansk er der tidligere udkommet to andre bøger om Rune, som også er anmeldt på bogblogger.

Min medanmelder Tue på 7 år var glad for gensynet med Rune og grinede sig gennem læsningen. Jeg er dog glad for at han havde mig med som højtlæser, så jeg kunne korrigere ham i opfattelsen af, at lus er selvforskyldt hvis man ikke vasker hår.

Der er også historien om den aften, hvor Runes forældre inviterer gæster til middag og Rune skal blive på sit værelse. Det passer ham bestemt ikke, sådan at blive holdt udenfor! Rune er rasende og finder sig ikke i det, og derfor spiser han de nødder og chips, der står klar i køkkenet. Til gengæld hælder han stærke-ulækre-hjemmelavede monstersnackchips op i skålen, så kan de voksne lære det! Og det gør de. Mens gæsterne hoster og sprutter brænder maden på og det hele går i fisk. Til sidst redder Rune alles aften ved at bestille pizza.

Rædsomme Rune er en aktiv og sund dreng, der tænker og handler ud fra sin helt egen (børne-)logik. Man kan ikke helt undgå at heppe på ham, samtidig med at man tænker “godt det ikke er min knægt”.

Er du også faldet lidt for Rune? I så fald kan du allerede nu begynde at glæde dig til de næste par bøger i serien som udkommer i 2012.

Francesca Simon, Rædsomme Rune får lus, Sohn Forlag, November 2011, 96 sider.