// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Fenger-Grøndahl: Kan man spise softice med pinde?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Malene Fenger-Grøndahl: Kan man spise softice med pinde?

Skrevet af den 9. oktober 2011 – 13:44Ingen kommentarer

Anna fylder 7 år og skal holde fødselsdag. Anna bor sammen med sin mor og sin far i Danmark. Men Anna er faktisk fra Kina. Hun blev adopteret, da hun var lille. Anna tænker tit på sin Kina-mor. Mon hun lever endnu? Mon månen også lyser i Kina? Mon Anna en dag kan rejse til Kina?

Annas Bedste er med til fødselsdagen. Hun har en god ide, som hun på forhånd har inviet børnene i. De har nemlig alle taget en ting med til fødseldagen. En ting som de skal putte ned i Bedstes kuffert. En efter en kommer tingene op af kufferten og børnene skal på skift fortælle, hvorfor de valgt den ting de har med. Det bliver en god fødseldag med mange forskellige historier. Alfred fortæller om en krokodille fra Afrika. Der kommer Alfred nemlig fra. Louise har boksehandsker med, hun vil nemlig så gerne gå til boksning. Anna har valgt spisepinde og fortæller om Kina.

Historien om Annas syv års fødselsdag er første bind i en serie af bøger, der ifølge forlaget følger Anna på hendes rejse gennem store spørgsmål, skøre oplevelser og svære beslutninger.

Både forfatteren Malene Fenger-Grøndahl og tegneren Annemette Bramsen har arbejdet med børnebøger før. De er begge adoptivmødre og det fornemmer man hurtigt, når man læser bogen, som både er pædagogisk, sød og let at leve sig ind i. Historien henvender sig til 5-10-årige børn, deres forældre og bedsteforældre og fungerer både som højtlæsning for de yngste i målgruppen og som selvlæsning for de dygtige læsere. Sproget er enkelt og rart og dermed fint afstemt til målgruppen. Kan man spise softice med pinde? er et godt bogvalg til familier med adoptivbørn.

Malene Fenger-Grøndahl, Kan man spise softice med pinde?, Illustreret af Annemette Bramsen, CDR Forlag, 60 sider, Oktober 2011.