// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malik Hyltoft: Den lille krokodille, der var bange for prinsesser
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Malik Hyltoft: Den lille krokodille, der var bange for prinsesser

Skrevet af den 12. september 2011 – 08:06Ingen kommentarer

Alfred er en lille sød grøn krokodille. Han bor sammen med sin krokodillefamilie på den anden side af kloden på en krokodillefarm. Han elsker, når solen skinner på ham.

Alfred holder gerne øje med gæsterne på krokodillefarmen. Han er nemlig altid på vagt, for tænk hvis der dukkede en prinsesse op! Prinsesser er nemlig det farligste Alfred ved. Ikke fordi prinsesser er i lyserøde kjoler, men fordi prinsesser har tasker og støvler, der er lavet af krokodilleskind! Og da krokodillefarmen en dag skulle have besøg af en prinsesse kravlede Alfred gennem et rør og stak af. Han skulle ikke nyde noget af at møde en prinsesse.

Den voksne læser har muligvis luret, hvem Alfred ender med at møde. Efter en nat med rotter, kloaklugt og mørke møder Alfred nemlig en prinsesse på løbehjul med fin kjole og diadem. De synes begge to at den anden er mægtig sød og de bliver selvfølgelig venner.

Den lille krokodille, der var bange for prinsesser er en sød og relevant bog om det med at være bange for dem man ikke kender, og kun har hørt negativt om. Og så er det sjovt, at det er krokodillen, der er bange for prinsessen og ikke omvendt. Jeg vil tippe målgruppen til at være de 4-6 årige, da sproget og temaet ikke er helt enkelt.

Malik Hyltoft, Den lille krokodille, der var bange for prinsesser, Turbine, 2011, 28 sider, Illustreret af Palle Schmidt.