// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amy Sohn: Prospect Park West
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Chick lit, Roman

Amy Sohn: Prospect Park West

Skrevet af den 17. januar 2011 – 07:31Ingen kommentarer

Så er der godt nyt til chick lit fans. Prospect Park West er Amy Sohns aktuelle chick lit om fire kvinders liv i bydelen Brooklyn i New York. Kvinderne kender ikke hinanden, men lidt efter lidt krydses deres veje.

Der er den ustabile, selvmedicinerende og usikre skuespiller Melora, der er lige ved at sætte karrieren over styr. Der er freelanceskribenten Rebecca, som er mor til en datter på 1½ år og som i den grad hungrer efter sex, da hun endnu ikke har været sammen med sin mand efter fødslen. Der er Lizzie, som er mor til et mulatbarn, hvis far rejser rundt som musiker. Hun er tidligere lesbisk og tydeligvis fortsat usikker på sin seksualitet og kaster sig ud i noget swingeri. Og så er der den lettere overvægtige, bedrevidende Karen, som har dedikeret hele sit liv til sit barn.

Forlaget sælger bogen under slogannet Sex and the City møder Desperate Housewifes og der er bestemt noget om snakken. Dog er Prospekt Park West ikke nær så humoristisk, som de desperate husmødre.

Prospect Park West har mødt nogen kritik i New York, vist nok mest for sin karikerede skildring af de til tider tåbelige, selvoptagede og irriterende kvinder. Men hvis man tager bogen for det den er, nemlig en fiktiv roman med karikerede karakterer, hvor forfatteren sætter hverdagen pænt meget på spidsen, Ja så er der tale om et fint bud på ukompliceret og underholdende læsning. Forvent ikke mere og tag det ikke for alvorligt, ellers er det en anden bog du skal læse.

Bogen ender der hvor Rebecca er gravid, Melora står overfor en flytning til Manhattan og det går op for Karen at hun netop har skrevet under på en slutseddel på købet af en lejlighed i et helt forkert skoledistrikt. Der er tilsyneladende lagt op til en fortsættelse og som letfordøjelig underholdning følger jeg da gerne de fire kvinder på endnu 480 sider. Man virker jo så befriende normal ved siden af.

Forfatteren Amy Sohn er født og opvokset i Brooklyn, uddannet journalist og har skrevet klummer for blandt andet New York Post. Hun skriver også manuskripter til film og tv. Du kan læse mere om hende på hendes hjemmeside.

Amy Sohn, Prospect Park West, Lindhardt og Ringhof, 480 sider, Januar 2011, Oversat fra engelsk af Ulla Oxvig.