// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren & Morten Ellemose: Manus albino
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Søren & Morten Ellemose: Manus albino

Skrevet af den 2. december 2010 – 15:46Én kommentar

Manus Albino er tvillingerne Søren og Morten Ellemoses debut som krimiforfattere. Vi følger kriminalkommissær Henning Lorentzen i opklaringsarbejdet i forbindelse med mordet på en jødisk kvinde. Med sig på holdet har han den kvikke Louise som er medlem af Mensa, politiassistenten Martin, der lækker oplysninger til en kvindelig journalist og bliver betalt med sex og den helt unge politiassistent Thomas.

Bogen bærer præg af at forfatterne har været flittige researchere i forbindelse med tilblivelsen af bogen og gerne vil formidle deres viden til læseren. Derfor er der alt for lange gengivelser af den viden forfatterne selv har opnået for eksempel i form af tekniske beskrivelser af hårdheden på en kniv, en historisk forklaring på hvad retsmedicin er, samt en indgående beskrivelse af rigor mortis for blot at nævne nogle af de oplysninger og detaljer, der uelegant flettes ind i fortællingen. Resultatet er at fortællingen brydes op og læseren forstyrres.

Det er ikke ualmindeligt at hverdagsbegivenheder og trivielle problemstillinger krydrer den moderne krimi, men når vi som læsere får den fulde opskrift på cremé brule eller når definitionen på computervirus strækker sig over flere sider så bliver det for tungt og uinteressant – også for en krimielsker som mig.

Først halvvejs inde krimien kom der tempo på, spændingen steg og jeg blev grebet af fortællingen. Men alt i alt er Manus Albino dog for ujævn til at jeg vil glæde mig til de kommende bind i den planlagte trilogi.

Søren og Morten Ellemose er tvillinger og født i 1972. Søren Ellemose er uddannet civiløkonom ved Handelshøjskolen i Århus og forfatter til en længere række af erhvervsbøger. Morten Ellemose har matematisk studentereksamen og en lederuddannelse fra McDonalds. De bor begge i Ørting – og er forøvrigt naboer.

Søren & Morten Ellemose, Manus albino, byens forlag, 371 sider, 2010.