// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Adolfsson: Uvejr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Maria Adolfsson: Uvejr

Skrevet af den 28. maj 2023 – 06:24Ingen kommentarer

Jeg er kæmpe fan af Maria Adolfssons Doggerland-serie og hendes hovedkarakter, den 49-årige kriminalinspektør Karen Eiken Hornby. Uvejr er den femte bog i serien, og her er Karen hjemme på barsel på ottende måned uden den store lyst til at vende tilbage på arbejde. Men så bliver to unge mennesker myrdet i hovedstaden Dunker indenfor det selvsamme døgn.

Historien er sat midt under corona-epidemien, og der er mangel på arbejdskraft grundet sygdom hos Doggerlands Rigspolitis Kriminalafdeling. Karens chef Jounas Smeed kontakter hende og spørger, om hun ikke vil hjælpe dem med at opklare det ene dødsfald, og modvilligt går Karen med til det. Hun skal arbejde sammen med den introverte og perfektionistiske Astrid Nielsen, og det huer bestemt ikke Karen.

Der går dog ikke længe, før Karen kan mærke, at der er noget, der ikke stemmer, så selvom hun allerhelst vil være hjemme hos sin datter og kæresten, musikeren Leo, lægger hun al energi i at opklare sagen. Men det er ikke nemt at være nybagt mor og fuldtidspolitiefterforsker – især når angsten for at miste alt igen konstant knuger i brystet. Oven i det har Karen, Leo og lille Selma været nødt til at flytte fra huset, da hendes mors og bonusfars hus brændte ned, så nu bor de stuvet sammen med deres venner inde i byen.

Jeg er vild med, at Adolfsson har brugt så meget plads i denne serie til Karens privatliv. Hendes barske overflade er omsider krakeleret en del efterhånden, men jeg er ligeså vild med den skrøbelige side, som når hun rapkæftet smider om sig med eder og forbandelser. Adolfsson er eminent til at stykke interessante, komplicerede karakterer og bipersoner sammen, og karakterlisten er fuld af mennesker, jeg nyder at høre mere om. Derudover har hun endnu engang skabt et spændende plot, der holdt min interesse fanget fra start til slut.

Læs også mine anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Maria Adolfsson: Uvejr, People’s, oversat af Line Zahll, 400 sider, April 2023

Der er lukket for kommentarer.