// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Det store børneleksikon
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Opslagsværk

Det store børneleksikon

Skrevet af den 8. november 2010 – 06:12Ingen kommentarer

Der var nu ikke noget som at sidde på gulvet i mit barndomshjem og bladre forsigtigt i mine forældres leksikon. Der var flere bind. De var brune og bundet ind i noget, der nok skulle ligne læder. Jeg tror sågar, at de står nederst i reolen på deres plads endnu.

Et leksikon rummer ord, begreber og billeder, så man især som barn kan forsvinde helt ind i en verden af ny viden. Det store børneleksikon, som netop er udkommet på Forlaget Globe, indeholder over 9000 opslagsord, statistikker og fakta og 2.500 billeder. Her er forklaringer på vulkaner og jordskælv, hvirvelløse havdyr, højtider i hele verden, Kinas dynastier, elektriske biler og fordøjelsen. Her er viden om alt mellem himmel og jord, så alle børn kan læse om det de finder spændende og måske endda finde nye interesser.

Det er nemlig et leksikon, som man får lyst til at bladre rundt i og der er stor sandsynlighed for, at barnet bliver inspireret til at læse mere om givne emner. Som ved et hvilket som helst andet leksikon bliver man ikke ekspert på klimaændringer ved at læse side 78, men man får en ide om hvad klimaændringer vil sige, og den viden kan være nok til at nysgerigheden efter mere viden opstår. Derefter er næste skridt en tur på nettet eller biblioteket efter mere viden.

Det store børneleksikon er ikke brunt eller i flere bind som det i min barndom. Til gengæld er det stort, flot og spændende og en god gave til større børn.

Det store børneleksikon, Forlaget Globe, 304 sider, Oktober 2010