// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anne Mette Lundtofte: Dybt vand – en skandinavisk opklaring
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » True Crime

Anne Mette Lundtofte: Dybt vand – en skandinavisk opklaring

Skrevet af den 5. september 2022 – 06:16Ingen kommentarer

Mon ikke alle i Danmark har h√łrt om Peter Madsen, Kim Wall og ub√•dssagen? De grusomme detaljer blev plastret ud over alverdens avisforsider og medier i 2017 og 2018, og der er skrevet flere b√łger om sagen. Denne bog er dog helt anderledes, da dens fokus ikke er p√• drabet og drabsmanden, men p√• opklaringen af den frygtelige forbrydelse.

Selvom bogen besk√¶ftiger sig med en forbrydelse fra virkelighedens verden, er den ikke true crime i klassisk forstand, idet den ikke handler om drabet eller fors√łger at finde mening i galskaben ved at gennemg√• morderens baggrund og bev√¶ggrunde. Vi kommer alligevel aldrig til at forst√•, hvad der drev Peter Madsen til at beg√• den forf√¶rdelig gerning. I stedet dykker Anne Mette Lundtofte ned i opklaringen af sagen og giver en detaljeret, kronologisk beretning om hele forl√łbet fra det √łjeblik, hvor Kim Walls k√¶reste Ole ringede til politiet og til de sidste dele af hende blev fundet i √ėresund.

Gennem interviews med utallige vidner, forskere og mange af de personer i politiet, Forsvaret, Hjemmev√¶rnet og S√łv√¶rnet m.fl., som var involveret i efterforskningen, ruller hun fort√¶llingen om det omfattende opklaringsarbejde ud for l√¶seren, og hun g√łr det p√• en m√•de, der, sk√łnt den hverken er sensationspr√¶get eller dramatisk, holdt mig fanget fra start til slut. Jeg var dybt fascineret af politiets grundighed og st√¶dighed og af, hvordan alle instanser arbejdede klogt sammen p√• tv√¶rs af landegr√¶nser for at l√łse mysteriet om, hvad der skete med Kim Wall.

Hvis du kun skal l√¶se √©n true crime-bog i √•r, s√• lad det v√¶re denne, der vil g√łre dig klogere p√•, hvorfor og hvordan samarbejdet mellem politi, forsvar osv. betyder, at langt de fleste drab i Danmark bliver opklaret, og hvordan samarbejdet mellem danske og svenske myndigheder gjorde det muligt at finde Kim Walls jordiske rester og f√• drabsmanden id√łmt f√¶ngsel p√• livstid.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af andre b√łger i samme genre her.

Anne Mette Lundtofte, Dybt vand ‚Äď en skandinavisk opklaring, Forlaget Gutkind, 208 sider, august 2022

Der er lukket for kommentarer.