// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Kernick: Deadline
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Simon Kernick: Deadline

Skrevet af den 19. november 2021 – 06:49Ingen kommentarer

“Vi har din datter!” Det må være alle forældres største mareridt at modtage en sådan opringning, og den danner baggrund for denne tredje bog i serien om efterforskeren Tina Boyd, hvor den rige forretningskvinde Andrea Devons teenagerdatter, Emma, bliver kidnappet.

Kidnapperne giver Andrea 48 timer til at skaffe en halv million pund, hvis hun vil se Emma igen, og hvis hun kontakter politiet, vil de slå Emma ihjel. Andrea har grund til at tro, at kidnapperne overvåger hende, så hun tør i første omgang ikke gå til politiet, men kontakter sin ekskæreste – en hårdkogt kriminel, som lover at hjælpe hende.

Det går imidlertid ikke helt efter planen, og snart må hun finde yderligere en halv million pund, hvis hun vil redde Emmas liv. Uforvarende kommer hun til at indblande politiet meget mod sin vilje, og Mike Bolt bliver sat på sagen. Han kender Andrea fra tidligere og ved, at hun er en dygtig løgner, men kan hun selv have noget med kidnapningen at gøre? Og hvad med hendes mand, Pat, som er forsvundet?

Simon Kernick får mange roser for sine bøger, men jeg kan desværre ikke helt gennemskue hvorfor. I lighed med seneste bog i serien, Nådesløs, er handlingen temmelig urealistisk og forceret, og selve plottet fandt jeg utroværdigt, så alt i alt en skuffende og lidt langtrukken krimi. Jeg forstår desuden stadig ikke, at det kaldes en Tina Boyd-krimi. Hun optræder først en tredjedel inde i bogen og har kun en lille birolle at spille i historien. Der er så mange gode krimier derude, så denne ville jeg springe over.

Du kan læse vores anmeldelser af andre af forfatterens bøger her.

Simon Kernick, Deadline, Forlaget Jentas, 352 sider, oversat af Per Vadmand, udkom 12. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.