// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna James: Tilly og rejsen til Amerika
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Anna James: Tilly og rejsen til Amerika

Skrevet af den 11. februar 2022 – 05:13Ingen kommentarer

Den her serie kan altså noget helt særligt for både voksne og børn. Magien, gensynet med eventyr og bøger, man har læst som barn, gør, at den voksne højtlæser får lige så meget glæde ved at læse bogen, som det lyttende barn. Hvor fedt er det lige?!

I denne tredje bog i serien om Den magiske boghandel kommer den 11-årige Tilly og hendes ven Oskar på deres nok største opgave hidtil. Folk er begyndt at glemme historierne, når de skal købe bøger i boghandlen Pages & Co. i London, og Tilly og hendes familie er straks på vagt. Noget er ved at forandre sig, og Tillys mor, Bee, er overbevist om, at Tilly er løsningen på problemet. Underwood’erne, som leder Det Britiske Underbibliotek, vil gøre det forbudt for børn at bogvandre, så Tilly og Oskar må handle hurtigt, før det er for sent.

Uden at Tillys bedsteforældre ved det, sender Bee Tilly og Oskar alene til Amerika for på egen hånd at mødes med nogle andre bogvandrere, som kan hjælpe dem med at finde ud af, hvad der er ved at ske. Det bliver en rejse, der bringer det unge makkerpar gennem lag på lag af historier, og hvor de blandt andet hopper på toget Lokomato til Kildebiblioteket og møder selveste William Shakespeare. Uden andet end mod og vilje må de sammen løse mysteriet og redde historierne fra udslettelse.

Endnu en gang har Anna James skrevet en medrivende historie, som foregår i historiernes verden. Vi møder utallige karakterer fra bøger, jeg selv har læst som barn, samtidig med at historien er så fuld af spænding, at man lige må læse et kapitel til – og så et til. Har du brug for en magisk spændingsroman at læse højt fra eller til din 10-13-årige læser derhjemme, er denne serie et oplagt valg.

Læs også vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her

Anna James: Den magiske boghandel – Tilly og rejsen til Amerika, HarperCollins Nordic, oversat af Mich Vraa, 488 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.