// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på sportsferie fordi din farfar har fået en rejse af sin ven Bent
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på sportsferie fordi din farfar har fået en rejse af sin ven Bent

Skrevet af den 4. oktober 2021 – 05:57Ingen kommentarer

Var du også fuldkommen pjattet med Katja Vesselbo Døssings første bog i serien om den 11-årige Hugo, 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på skiferie, fordi din farfar har vundet i lotto, må du simpelthen læse med her. For hun er aktuel med en ny, helt igennem tåkrummende tosset bog om endnu en ferie, der kun kan gå galt fordi, ja…for det første fordi Hugos lillesøster Claus aka Clara selv har pakket familiens hund Bølle med som blind passager.

11-årige Hugo er blevet tvunget med på sportsferie til Lanzarote, fordi hans farfar har fået rejsen foræret af sin ven Bent, der skal have en ny hofte og derfor ikke selv kan tage af sted. Hugo kan ikke forestille sig en værre ferie, men hans forældre synes desværre, at han er alt for lille til at være alene hjemme.

Som du kan forestille dig, ender ferien helt galt. De render ind i Hugos mors gamle skolekæreste Jens-Peter, der åbenbart har boet på Lanzarote i 21 år og nu går ved navnet til Juan-Pedro sagt med en tyk Zorro-agtig accent (alle I voksne kan sikkert tydeligt forestille jer Antonio Banderas her ikke?!). Og som om det ikke er nok, er mors fætter Pelle også på øen sammen med sin nye forlovede, Elsebet (også kaldet Pelsdamen i sidste bog), og hendes to sønner, de forfærdelige drenge Bjørn og Boris, som Hugo havde så meget bøvl med på skiferien. Hugo fik ødelagt Pelsdamens pels på skiferien, og de fik ligesom oplyst hende et forkert telefonnummer i forhold til at få den erstattet.

Heldigvis er alt ikke helt skidt, for søde Marta fra Hugos klasse er også på Lanzarote med sit tennishold fra Virum Tennisklubs elite-talenthold, og selvom hun kommer til at opleve Hugo i mange virkelig pinlige situationer, som f.eks. da han ender dansende på scenen til Kurts vandaerobic show i Claras lyserøde og meget små underbukser med hjerter på, løber Marta heldigvis ikke skrigende bort.

Jeg elsker bare den her serie så meget. Ikke kun fordi den er piv morsom for den voksne læser, men fordi den har en hovedperson, der ikke er pjattet med sport. Netop sådan en 12-årig, som jeg har herhjemme, og som for en gang skyld kunne læse en bog om en dreng, der trods alt var værre til sport end ham selv – og kunne grine af det. Bogen indeholder ikke mange illustrationer, men siderne er opdelt i små afsnit, så de er overskuelige at læse – også hvis du er ordblind, som min søn er. Det er fedt at kunne læse en aldersvarende bog uden at skulle kæmpe sig igennem den, og så er det et stort plus at samlæse en bog med sit barn og synes den er lige så morsom, som han synes, den er.

Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på sportsferie fordi din farfar har fået en rejse af sin ven Bent (som har knas med hoften), Byens Forlag, 184 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.