// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sophie Kinsella: Et liv som dit
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Kærlighed og romantik

Sophie Kinsella: Et liv som dit

Skrevet af den 18. oktober 2021 – 06:28Ingen kommentarer

Sophie Kinsella må siges at være en af de ukronede dronninger af chicklit, for hun mestrer til fulde at skrive romantiske komedier, som får enhver til at drømme om den store kærlighed. Hvem vil ikke gerne møde sin soulmate på et smukt retreat i sydens sol?

Ava er romantiker med stort R. Hun mener modsat sin veninde Sarika ikke, at datingsidernes algoritmer kan hjælpe hende med at finde kærligheden – næh, man skal blot stole på sit instinkt. Indtil videre har Avas instinkt dog ikke været helt pålideligt, når det kom til kærlighed.

Men da hun møder Matt på et skriveretreat i Italien, hvor deltagerne ikke må udveksle personlige oplysninger om sig selv, er det kærlighed ved første blik, og forelskelsen bruser gennem dem begge. De er slet ikke i tvivl om, at de er skabt for hinanden, til trods for at de til at starte med ikke engang kender hinandens navne.

Da de vender tilbage til hverdagen i London, står det imidlertid klart, at de lever meget forskellige liv – måske endda for forskellige til, at de kan forenes.

Sophie Kinsella har endnu engang skrevet en hjertevarm og humoristisk bog om stormende forelskelse og den kamp, det kan være at finde fælles fodslag, når hverdagen banker på. Selvom det er let underholdning, hvor slutningen ikke er svær at regne ud, så skriver Kinsella så godt, at jeg alligevel kunne mærke hjertesorgen nærmest fysisk. Desuden er persongalleriet virkelig godt; både Matt og Ava har et skønt hold nære venner med hver deres særheder, som bidrager til at løfte bogen til at være bedre end de mange klichefyldte og ordinære bøger inden for genren. Mangler du en bog til at løfte humøret, mens efterårsblæsten raser udenfor, så er dette bogen for dig.

Du kan læse vores anmeldelser af andre af Kinsellas bøger her, og mangler du inspiration til bøger i samme genre, kan du finde det her.

Sophie Kinsella, Et liv som dit, Flamingo, 382 sider, oversat af Dorte Andersson, september 2021

Der er lukket for kommentarer.