// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Penny: Hvor lyset slipper ind
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Hvor lyset slipper ind

Skrevet af den 9. september 2021 – 07:19Ingen kommentarer

Louise Penny er tilbage i topform med endnu et Three Pines-mysterium – det bedste i serien indtil videre. Gamache og hans næstkommanderende Beauvoir er ikke længere på talefod, de fleste af Gamaches dygtige efterforskere har forladt hans afdeling, og det lader til, at han kun har meget få venner tilbage i politistyrken. Han er derfor ikke sen til at gribe muligheden for at komme væk fra det hele og tage turen til Three Pines, da hans ven Myrna Landers ringer, fordi hendes veninde er forsvundet.

Gamache ankommer endnu engang til den lille hyggelige by Three Pines, som ikke findes på noget kort. Her er Myrnas gamle veninde Constance ikke dukket op til julekomsammen som lovet, og Myrna er bekymret. I sin efterforskning sammen med vicekriminalkommissær Lacoste finder Gamache ud af, at Constance engang var verdensberømt, men siden har gemt sig væk fra verden for at undgå opmærksomhed. Men vidste morderen, hvem hun var, og er det der, motivet skal findes?

Samtidig bryder fejden med kriminalinspektør Francoeur ud i lys lue. Francoeur har vendt Beauvoir mod Gamache og bruger ham nu i et livsfarligt spil for at få skovlen under Gamache. Det går op for Gamache, at der stikker mere under, men kan han regne ud, hvad Francoeurs djævelske plan går ud på? Det er tid til det endelige opgør mellem de to arvefjender, og mens Gamache kæmper mod tiden, søger han og hans få tilbageværende trofaste kollegaer tilflugt i Three Pines, men det er ikke uden omkostninger. Spørgsmålet er blot, hvor høj en pris de kommer til at betale.

Louise Penny har skrevet endnu en genial krimi om Gamache og Three Pines; efter min mening den hidtil bedste bog i serien. Jeg synes, hendes bøger fungerer bedst, når de foregår i Three Pines, og det er et stærkt gensyn med landsbyen og de elskede karakterer Ruth, Clara, Myrna, Gabri og Olivier. Plottet er helt eminent skruet sammen, og så får vi endelig svaret på, hvad Francoeur egentlig er ude på. Det er en virkelig mesterlig krimi, hvor Gamache samtidig med opklaringsarbejdet må tage nogle svære valg for at beskytte sine nære og kære.

Hvor lyset slipper ind er en af den slags bøger, hvor jeg efter endt læsning havde den mærkelige følelse, at jeg ikke kunne gå i gang med en ny bog, fordi den ikke ville kunne leve op til denne, og samtidig ikke kunne vente med at kaste mig over næste bog i serien. Det er krimi, når det er allerbedst!

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien her.

Louise Penny, Hvor lyset slipper ind, Hr. Ferdinand, 515 sider, oversat af Helena Fjelstrup Brennum, udkom 5. juli 2021

Der er lukket for kommentarer.