// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Louise Penny: Hvor lyset slipper ind
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Hvor lyset slipper ind

Skrevet af den 9. september 2021 – 07:19Ingen kommentarer

Louise Penny er tilbage i topform med endnu et Three Pines-mysterium ‚Äď det bedste i serien indtil videre. Gamache og hans n√¶stkommanderende Beauvoir er ikke l√¶ngere p√• talefod, de fleste af Gamaches dygtige efterforskere har forladt hans afdeling, og det lader til, at han kun har meget f√• venner tilbage i politistyrken. Han er derfor ikke sen til at gribe muligheden for at komme v√¶k fra det hele og tage turen til Three Pines, da hans ven Myrna Landers ringer, fordi hendes veninde er forsvundet.

Gamache ankommer endnu engang til den lille hyggelige by Three Pines, som ikke findes p√• noget kort. Her er Myrnas gamle veninde Constance ikke dukket op til julekomsammen som lovet, og Myrna er bekymret. I sin efterforskning sammen med vicekriminalkommiss√¶r Lacoste finder Gamache ud af, at Constance engang var verdensber√łmt, men siden har gemt sig v√¶k fra verden for at undg√• opm√¶rksomhed. Men vidste morderen, hvem hun var, og er det der, motivet skal findes?

Samtidig bryder fejden med kriminalinspekt√łr Francoeur ud i lys lue. Francoeur har vendt Beauvoir mod Gamache og bruger ham nu i et livsfarligt spil for at f√• skovlen under Gamache. Det g√•r op for Gamache, at der stikker mere under, men kan han regne ud, hvad Francoeurs dj√¶velske plan g√•r ud p√•? Det er tid til det endelige opg√łr mellem de to arvefjender, og mens Gamache k√¶mper mod tiden, s√łger han og hans f√• tilbagev√¶rende trofaste kollegaer tilflugt i Three Pines, men det er ikke uden omkostninger. Sp√łrgsm√•let er blot, hvor h√łj en pris de kommer til at betale.

Louise Penny har skrevet endnu en genial krimi om Gamache og Three Pines; efter min mening den hidtil bedste bog i serien. Jeg synes, hendes b√łger fungerer bedst, n√•r de foreg√•r i Three Pines, og det er et st√¶rkt gensyn med landsbyen og de elskede karakterer Ruth, Clara, Myrna, Gabri og Olivier. Plottet er helt eminent skruet sammen, og s√• f√•r vi endelig svaret p√•, hvad Francoeur egentlig er ude p√•. Det er en virkelig mesterlig krimi, hvor Gamache samtidig med opklaringsarbejdet m√• tage nogle sv√¶re valg for at beskytte sine n√¶re og k√¶re.

Hvor lyset slipper ind er en af den slags b√łger, hvor jeg efter endt l√¶sning havde den m√¶rkelige f√łlelse, at jeg ikke kunne g√• i gang med en ny bog, fordi den ikke ville kunne leve op til denne, og samtidig ikke kunne vente med at kaste mig over n√¶ste bog i serien. Det er krimi, n√•r det er allerbedst!

Du kan l√¶se vores anmeldelser af de andre b√łger i serien her.

Louise Penny, Hvor lyset slipper ind, Hr. Ferdinand, 515 sider, oversat af Helena Fjelstrup Brennum, udkom 5. juli 2021

Der er lukket for kommentarer.