// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Clausen: Hjerte rimer på smerte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik, Roman

Julie Clausen: Hjerte rimer på smerte

Skrevet af den 27. august 2021 – 06:04Ingen kommentarer

Nu er Julie Clausen endelig tilbage med den selvstændige fortsættelse til Hjerterdame, så vi kan få svar på, hvordan det går gymnasielæreren Emma, hendes kæreste 3.g-eren Axel og deres forbudte forhold. For kan forholdet holde trods aldersforskel og adskillelse?

Før havde Emma det hele; fast kæreste, lejlighed og et godt job. Det var, indtil hun mødte Axel, der vendte op og ned på hendes verden og tog hende med storm. Så blev Emma fyret og besluttede at rejse væk i et stykke tid. Men nu er Emma hjemme igen til en helt ny hverdag. Hun er arbejdsløs, bor hos sin mor, og Axel har fået et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Emma føler sig slået hjem i ludo. Hun er 27 år, men slet ikke det sted i livet, hun troede, hun ville være på nuværende tidspunkt. Så mens hun forsøger at balancere jobsøgning, møder med den skrappe Pia på jobcenteret og et skrantende langdistanceforhold, må hun kigge dybt i sig selv, for at finde ud af hvad det egentlig er, hun gerne vil.

Da en lækker franskmand, hun mødte i Paris, pludselig dukker op og parkerer sin autocamper i Emmas mors lille rækkehusbaghave, bliver livet ikke mindre kompliceret. Emma er i vildrede om, hvilken retning hun skal gå, men måske handler livet ikke om at leve op til samfundets normer, men om at sige ja til de ting, der gør en glad i hjertet.

Hjerte rimer på smerte er lige så god som forgængeren Hjerterdame, og jeg både skraldgrinede og kneb en tåre på vej gennem historien. Emma er den danske Bridget Jones, som har så mange gode hensigter, men på en eller anden måde altid havner i akavede situationer. Man kan ikke andet end elske hende og heppe på hende gennem alle hendes kvaler.

Men som altid har Julie Clausen mere på hjerte end “blot” en sød kærlighedshistorie, for bogen handler lige så meget om at acceptere, at livet ikke altid bliver, som man havde forventet, og om at finde ud af, hvad der virkelig betyder noget – uagtet hvad alle andre mennesker mener og gør. Og selvom man fejler, er det muligt at rejse sig igen og vende situationen til noget positivt. Jeg giver bogen min allervarmeste anbefaling og vil opfordre dig til at kigge på resten af Julie Clausens forfatterskab.

Du kan læse vores anmeldelser af andre af Julie Clausens bøger her.

Julie Clausen, Hjerte rimer på smerte, Turbine, 334 sider, udkommer 27. august 2021

Der er lukket for kommentarer.