// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Alex Michaelides: Jomfruerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Thriller

Alex Michaelides: Jomfruerne

Skrevet af den 3. september 2021 – 06:32Ingen kommentarer

Efter at Alex Michaelides slog igennem med sit brag af en debut, Den tavse patient, i 2020, har mine forventninger til hans n√¶ste bog v√¶ret t√•rnh√łje, og nu er ventetiden endelig forbi. Denne gang tager Michaelides os med til Cambridge, hvor en seriemorder h√¶rger og sl√•r unge kvindelige studerende ihjel.

Gruppeterapeuten Mariana Andros har mistet sin mand, Sebastian, i en ulykke. Et √•r senere k√¶mper hun stadig med sorgen og savnet, men da hendes niece, Zoe, ringer fra Cambridge Universitet og fort√¶ller, at hendes bedste veninde er blevet myrdet, tager Mariana trods de smertelige minder om hendes lykkelige ungdom her med Sebastian straks til Cambridge for at st√łtte Zoe.

Kort efter hun ankommer, myrdes endnu en ung kvinde, og Mariana kan ikke lade v√¶re med at begynde sin egen efterforskning ‚Äď is√¶r ikke da hun opdager, at ofrene begge var medlem af den karismatiske professor Foscas mystiske l√¶segruppe kaldet Jomfruerne. Mariana f√•r kuldegysninger, hver gang hun taler med professoren, og hun bliver mere og mere overbevist om, at han er psykopat og st√•r bag drabene.

Men professoren har et alibi for drabstidspunkterne, og hvorfor skulle han sl√• sine egne elever ihjel? Mariana er fast besluttet p√• at komme til bunds i sagen, selvom det kan ende med at bringe hende selv i morderens s√łgelys.

I Michaelides f√łrste bog lavede han et plottvist s√• stort, at jeg n√¶sten faldt af stolen. I Jomfruerne er der ogs√• indlagt plottvist og snubletr√•de, som skal tage l√¶seren ved n√¶sen. Jeg havde dog lettere ved at gennemskue plottet denne gang, men det er stadig en virkelig velskrevet, velkomponeret og l√¶sev√¶rdig bog. Alle gemmer p√• hemmeligheder ‚Äď nogle st√łrre end andre ‚Äď og Michaelides v√¶ver mange bipersoner ind i historien, som alle ser ud til at have motiv og onde hensigter. S√•ledes er kriminalpsykolog Theo Faber fra den f√łrste bog ogs√• p√• snedig vis flettet kortvarigt ind i handlingen, og med bogens slutning er der lagt op til, at n√¶ste bog ogs√• kommer til at have tr√•de til sikringsanstalten the Grove.

Bogen er sp√¶ndende fra start til slut, og med de korte kapitler er der stor risiko for at miste nattes√łvn, for s√• kan man jo lige l√¶se √©t til og √©t til og lige √©t mere. Og fordi der var s√• mange mulige mordere, kunne jeg slet ikke stoppe l√¶sningen, f√łr plottet blev afsl√łret til sidst. Jomfruerne n√•r ikke helt samme h√łjder som Den tavse patient, men det er stadig en rigtig god thriller, som jeg varmt kan anbefale.

Alex Michaelides, Jomfruerne, Hr. Ferdinand, 392 sider, oversat af Nanna Lund, udkom 15. juli 2021

Der er lukket for kommentarer.