// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna James: Den magiske boghandel – Tilly og de forsvundne eventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Anna James: Den magiske boghandel – Tilly og de forsvundne eventyr

Skrevet af den 28. juli 2021 – 06:00Ingen kommentarer

”Somme tider skal man fare vild … for at finde hjem”

Har du et barn, eller er du en barnlig sjæl, som elskede at læse om de to unge bogvandrere; den 11-årige Tilly og hendes bedste ven Oscar og boghandlen Pages & Co. i London, så kan jeg glæde dig med, at en ny bog i serien er på markedet.

Denne gang fører Anna James sin læser dybere ind i bogvandrernes univers, eftersom der skal vælges en ny overbibliotekar for Det Britiske Underbibliotek, og Melville Underwood til Tilly og hendes families store rædsel bliver valgt. De er nemlig overbeviste om, at Melville ikke har rent mel i posen, men før de kan nå at gøre noget ved det, indfører han en række restriktioner, der har en stor indvirkning på Tilly og Oscars liv. Melville vil nemlig begrænse bogvandring for børn under 18 år og udelukke Tillys morfar fra Det Britiske Underbibliotek.

Tilly og Oscar vil ikke acceptere, at de ikke må bogvandre, så der går ikke længe, før de befinder sig vandrende gennem eventyr, som er langt farligere end de historier, de tidligere har haft erfaring med. Brødrene Grimms eventyr bliver udforsket, og så støder de to unge bogvandrere bogstaveligt på plothuller og oplever, at historierne forsvinder omkring dem. Kan de mon nå at gennemskue, hvad der er galt, og afsløre Melville Underwood som den bedrager, han er?

I denne anden bog i serien Den magiske boghandel løfter Anna James sløret endnu mere for, hvilket regelsæt bogvandrerne lever efter, og det store univers de er en del af. Tillys mor er i starten af historien ikke til meget hjælp, da hun selv famler i blinde for at finde ud af at leve i en normal verden og ikke et eventyr, og Tilly savner sin mor forfærdeligt. Heldigvis ender historien lykkeligt, og man kan som læser ånde lettet op og sende bogen videre til den unge læser med en god mavefornemmelse. Alt bliver godt igen.

Læs også vores anmeldelse af den første bog i serien her

Anna James: Tilly og de forsvundne eventyr, HarperCollins Nordic, oversat af Mich Vraa, illustreret af Paola Escobar, 400 sider, maj 2021

Der er lukket for kommentarer.