// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Per H. Hansen: En lys og lykkelig fremtid – Historien om FDB-møbler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Design og mode, Indretning

Per H. Hansen: En lys og lykkelig fremtid – Historien om FDB-møbler

Skrevet af den 10. april 2021 – 06:23Ingen kommentarer

Nærværende værk er en ny og opdateret udgave af Per H. Hansens fremragende bog om de folkekære møbler fra FDB. Et værk, som man omgående bør kaste sig over, hvis man interesserer sig det mindste for møbeldesign. Vi får hele historien om FDB-møblerne, som er et sandt designeventyr om de ikoniske møbelklassikerne, der har en helt særlig plads i danskernes hjem og hjerter.

Med reklamefilmen “- Og en lys og lykkelig fremtid” fra 1945 ville FDB gøre et fremstød for arkitekttegnede, praktiske møbler, som den almindelige dansker kunne få råd til at købe. Dette er emnet for Per H. Hansens bog. FDB får med sine møbler skabt kulturhistorie, og Per H. Hansen har skrevet et kulturhistorisk monument for både FDB’s fremstød og ikke mindst dets betydning for dansk møbelkunst og design.

Bogen kan anbefales af flere grunde; for det første har den et fremragende billedmateriale, hvor der vises fotografier af de enkelte møbler, men også reklamer for dem og tillige vises der billeder fra fabrikkerne og de håndværker, der lavede møblerne. For det andet kan man, hvis man selv har FDB-møbler, finde billeder sit møbel, og finde information om arkitekten bag. For det tredje giver værket en præcis fremstilling af de forskellige epoker, og deres karakteristika. Helt frem til det bogen kalder “retrobølgen” og “relancering”.

Boggen bugner med skønne, unikke og sjove anekdotiske illustrationer fra FDB’s arkiver og arbejdstegninger af de møbler, der siden blev salgssucceser og klassikere.

Derudover er det æstetisk meget smuk bog, letlæst og overskuelig, og dermed tilgængelig for enhver, der interesserer sig for møbelkunst og kulturhistorie. For bogen er også interessant rent samfundsmæssigt, fordi den beskriver det velfærdssamfund, der skabte grobund for salget af FDB-møblerne. Ganske enkelt fremragende.

Per H. Hansen: En lys og lykkelig fremtid – historien om FDB-møbler, Strandberg Publishing, 272 sider, rigt illustreret, udkom 15. december 2020.

Der er lukket for kommentarer.