// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Adolfsson: Mellem djævelen og havet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Maria Adolfsson: Mellem djævelen og havet

Skrevet af den 31. marts 2021 – 06:45Ingen kommentarer

Der skal ikke mange læste sider til i Maria Adolfssons nye krimi, før man befinder sig lige der på den stormomsuste fiktive øgruppe Doggerland sammen med kriminalinspektør Karen Eiken Hornby. Mellem djævelen og havet er tredje bind i Doggerland-serien, og den tager os med i kølvandet på en brutal voldtægtsmand, som skal findes, koste hvad det vil.

Den verdenskendte og ekstremt smukke Luna er tilbage i Doggerland for efter 10 års pause at indspille en plade med Leo hos KGB Production. Da Karen møder hende er hun overbevist om, at Leo er vild med Luna og har noget kørende med hende. Så da Leo beder Karen om hjælp, fordi Luna pludselig er forsvundet, er det det sidste hun har lyst til, men hun indvilger dog i at undersøge sagen nærmere.

Efterforskningen må dog vente lidt, for en berygtet voldtægtsmand har slået til igen, og nu sætter det doggerske politi alt mandskab ind for at finde ham. Der går heller ikke længe, før Karen er på sporet af, hvem hun tror, er gerningsmanden – problemet er bare, at det er sværere at bevise, end man skulle tro.

Mens Karen prøver at finde beviser, får hun oplysninger om, at Luna bare har lyst til at være i fred, og efterlysningen stoppes. Karen er rasende over al den tid, hun har brugt på at lede efter ’divaen’. Faktisk har Karen slet ikke kontrol over sine humørsvingninger for tiden, og den besked, hun får ved det obligatoriske helbredstjek hos politiet, er så fjernt fra, hvad hun havde forventet, at hun ikke aner sine levende råd.

Denne tredje bog i serien fokuserer langt mere på Karen Eikens privatliv end de forrige to. Det kunne man måske godt synes var frustrerende i en krimi, men jeg synes faktisk, det var forfriskende og interessant. Karen er ret sød og usikker under sin hårde overflade. Jeg er vild med hendes barske facon, men den skrøbelighed, vi får at se i denne bog, er virkelig fin. Jeg vil endda vove at påstå, at trods det langsomme tempo og den store fokus på Karens liv frem for efterforskningen er det denne af hendes tre Doggerland-bøger, jeg bedst kan lide. Og det betyder meget, for Maria Adolfsson leverer om nogen gennemarbejdede og velskrevne krimier.

Maria Adolfsson: Mellem djævelen og havet, People’s Press, oversat af Line Zahll, 408 sider, marts 2021

Der er lukket for kommentarer.