// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlie Donlea: Det forladte hus
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Spænding

Charlie Donlea: Det forladte hus

Skrevet af den 12. april 2021 – 07:08Ingen kommentarer

Da jeg sidste år læste Charlie Donleas første bog på dansk, Kvinden i mørket, var jeg meget begejstret, så det var med store forventninger, at jeg startede på Det forladte hus – en fortælling om en farlig leg på et fornemt gymnasium, der endte i et blodbad. Selvom sagen blev opklaret, lever rygterne videre, og til sidst bliver retsmedicinsk konstruktør Rory Moore og hendes kæreste, psykologen Lane Philips, indblandet for at finde ud af, om politiet nu også fandt den rigtige morder.

Inde i skoven et stykke væk fra den elitære Westmont Preparatory School ligger et gammelt hus, hvor lærerne plejede at bo. Det har dog stået tomt i mange år, men en hemmelig gruppe på skolen bruger huset til deres farlige leg – den årligt tilbagevendende leg Manden i Spejlet, hvor yngre elever skal løse en række udfordringer for at blive optaget i gruppen og føre legen videre.
For et år siden tog legen dog overhånd, og to elever blev dræbt på yderst brutal vis. Søgelyset blev hurtig rettet mod en af skolens lærere, men inden politiet kunne anholde ham, sprang han ud foran et tog, der kørte på skinnerne bag den gamle lærerbolig.

Da yderligere tre elever, der overlevede massakren, begår selvmord ved huset, beslutter den ansvarlige politimand, kriminalassistent Ott, at tage endnu et kig på sagen. Lane er blevet hyret som konsulent på en populær podcast om mordene, og han ved, at Rory vil kunne hjælpe Ott. Rory har grundet sin psykiske lidelse en helt særlig evne til at se sammenhænge, som ingen andre kan se, og det varer da heller ikke længe, inden hun har fundet nye spor i sagen – spor, der overbeviser hende om, at legen stadig er i gang, og at flere vil dø.

Charlie Donlea har skrevet endnu en bog, som næsten med garanti vil koste dig nattesøvn. Selvom plottet ikke er helt så stramt skåret som i sidste bog, er Det forladte hus en spændende og nervepirrende fortælling med flere sideløbende handlinger, der springer frem og tilbage i tid, og som bindes sammen til sidst. Til tider virkede det lidt forceret med de mange personer og handlingsforløb, men ideen med at lade sider fra morderens dagbog indgå løbende var smart. Jeg synes dog ikke helt, at den levede op til de gode takter fra første bog. Bogen kan sagtens læses uafhængigt af den første bog i serien.

Rory Moore er en skøn og anderledes hovedperson, der bruger det, andre vil se som et handicap, som en styrke, der gør det muligt for hende at opklare sager, som alle andre har opgivet. Det er et interessant indblik i en hjerne, der ikke arbejder som de fleste andres, og bogens slutning giver heldigvis løfte om flere bøger om Rory og Lane.

Charlie Donlea, Det forladte hus, Forlaget Jentas, 431 sider, oversat af Anne Mette Poulsen, udkom 6. januar 2021

Der er lukket for kommentarer.