// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Charlie Donlea: Det forladte hus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Charlie Donlea: Det forladte hus

Skrevet af den 12. april 2021 – 07:08Ingen kommentarer

Da jeg sidste √•r l√¶ste Charlie Donleas f√łrste bog p√• dansk, Kvinden i m√łrket, var jeg meget begejstret, s√• det var med store forventninger, at jeg startede p√• Det forladte hus ‚Äď en fort√¶lling om en farlig leg p√• et fornemt gymnasium, der endte i et blodbad. Selvom sagen blev opklaret, lever rygterne videre, og til sidst bliver retsmedicinsk konstrukt√łr Rory Moore og hendes k√¶reste, psykologen Lane Philips, indblandet for at finde ud af, om politiet nu ogs√• fandt den rigtige morder.

Inde i skoven et stykke v√¶k fra den elit√¶re Westmont Preparatory School ligger et gammelt hus, hvor l√¶rerne plejede at bo. Det har dog st√•et tomt i mange √•r, men en hemmelig gruppe p√• skolen bruger huset til deres farlige leg ‚Äď den √•rligt tilbagevendende leg Manden i Spejlet, hvor yngre elever skal l√łse en r√¶kke udfordringer for at blive optaget i gruppen og f√łre legen videre.
For et √•r siden tog legen dog overh√•nd, og to elever blev dr√¶bt p√• yderst brutal vis. S√łgelyset blev hurtig rettet mod en af skolens l√¶rere, men inden politiet kunne anholde ham, sprang han ud foran et tog, der k√łrte p√• skinnerne bag den gamle l√¶rerbolig.

Da yderligere tre elever, der overlevede massakren, beg√•r selvmord ved huset, beslutter den ansvarlige politimand, kriminalassistent Ott, at tage endnu et kig p√• sagen. Lane er blevet hyret som konsulent p√• en popul√¶r podcast om mordene, og han ved, at Rory vil kunne hj√¶lpe Ott. Rory har grundet sin psykiske lidelse en helt s√¶rlig evne til at se sammenh√¶nge, som ingen andre kan se, og det varer da heller ikke l√¶nge, inden hun har fundet nye spor i sagen ‚Äď spor, der overbeviser hende om, at legen stadig er i gang, og at flere vil d√ł.

Charlie Donlea har skrevet endnu en bog, som n√¶sten med garanti vil koste dig nattes√łvn. Selvom plottet ikke er helt s√• stramt sk√•ret som i sidste bog, er Det forladte hus en sp√¶ndende og nervepirrende fort√¶lling med flere sidel√łbende handlinger, der springer frem og tilbage i tid, og som bindes sammen til sidst. Til tider virkede det lidt forceret med de mange personer og handlingsforl√łb, men ideen med at lade sider fra morderens dagbog indg√• l√łbende var smart. Jeg synes dog ikke helt, at den levede op til de gode takter fra f√łrste bog. Bogen kan sagtens l√¶ses uafh√¶ngigt af den f√łrste bog i serien.

Rory Moore er en sk√łn og anderledes hovedperson, der bruger det, andre vil se som et handicap, som en styrke, der g√łr det muligt for hende at opklare sager, som alle andre har opgivet. Det er et interessant indblik i en hjerne, der ikke arbejder som de fleste andres, og bogens slutning giver heldigvis l√łfte om flere b√łger om Rory og Lane.

Charlie Donlea, Det forladte hus, Forlaget Jentas, 431 sider, oversat af Anne Mette Poulsen, udkom 6. januar 2021

Der er lukket for kommentarer.