// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Penny: Hvad øjet ser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Hvad øjet ser

Skrevet af den 13. april 2021 – 06:04Ingen kommentarer

Louise Penny er meget hurtigt blevet en af mine yndlingskrimiforfattere, så mangler du en hyggekrimi i påsken, er hendes serie om den elegante og intelligente kriminalkommissær Armand Gamache et godt bud, og da der indtil videre er udgivet 8 bøger i serien, er der rigeligt underholdning til hele ferien.

Clara Morrow har endelig fået en soloudstilling på Musée d’Art Contemporain i Quebec. Udstillingen forløber godt, og hun holder efterfølgende en privat sammenkomst for at fejre det hjemme i Three Pines. Dagen efter findes et lig blandt blomsterne i Claras have, og Clara bliver chokeret, da hun finder ud af, at den dræbte kvinde er hendes barndomsveninde Lillian Dyson, som hun ikke har set i mange år.

Dyson var en upopulær kunstkritiker, som havde mange fjender. Nu er store dele af Quebecs kunstverden samlet i Three Pines, og alle lader til at have en grund til at hade Dyson. Gamache og hans hold ankommer til byen, men da de fleste tilsyneladende bærer nag til Dyson af forskellige grunde, er det mere end svært for politiet at gennemskue, hvem der har slået hende ihjel.

Samtidig kæmper Gamaches næstkommanderende, Jean-Guy Beauvoir, stadig med følgerne af de hændelser, hvor både han og Gamache blev skudt, og han har svært ved at komme igennem dagene uden smertestillende piller. Gamache er bekymret for ham, men det er ikke det eneste, som Beauvoir skjuler.

At læse et Three Pines-mysterium er som at besøge gamle venner – hyggeligt og underholdende. Som sædvanlig er fokus ikke på grusomme mord og blodige detaljer, men på menneskelige relationer og opklaringsarbejde gennem forståelsen for disse relationer. Gamaches rolige væsen og galante gemyt giver bogen er særlig stemning, som er en af de ting, der gør, at jeg altid glæder mig til næste bog, så snart jeg har læst den forrige færdig.

I denne bog kommer vi under huden på Beauvoir og følger hans psykiske kamp for at holde sammen på sig selv efter skudepisoden og hans forliste ægteskab, som også påvirker hans venskab med Gamache. Samtidig sker der en markant udvikling i Clara og Peter Morrows ægteskab, som jeg er spændt på at følge i de kommende bøger.

Læs vores anmeldelser af de andre bøger i serien her. Bøgerne kan godt læses uafhængigt af hinanden, men jeg vil anbefale at læse dem i rækkefølge, så man kan følge hovedpersonernes udvikling over tid.

Louise Penny, Hvad øjet ser, Hr. Ferdinand, 440 sider, oversat af Maria Marqvard, udkom 21. januar 2021

Der er lukket for kommentarer.