// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på skiferie fordi din farfar har vundet i Lotto
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på skiferie fordi din farfar har vundet i Lotto

Skrevet af den 25. januar 2021 – 14:12Ingen kommentarer

Kan du blive andet end nysgerrig, når du læser den titel? Nej vel? Og bare vent til du så åbner bogen og begynder at læse, for jeg tror ikke, at jeg har læst en så sjov og tåkrummende pinlig bog højt for min 11-årige søn, siden vi læste alle Nelson-bøgerne af Line Leonhardt & Palle Schmidt.

11-årige Hugos ekstremt sportslige og konkurrerende farfar har vundet 78.000 kr. i Lotto og beslutter sig for at invitere sin søn med dertilhørende familie inklusive tre børnebørn på skiferie til Italien i vinterferien. Han mener nemlig, at badeferier er for slapsvanse, og her har han en mulighed for at filme, hvor vild han er på pisterne, og hovere over for sin tennismakker Bent. Hugo, der på ingen måde er god til noget som helst sportsligt, hader alt ved ideen om en skiferie, men han har ligesom ikke noget valg, han er jo kun 11 år.

Da dagen så kommer, hvor de skal rejse, bliver Fru Jørgensen, der skulle have passet familiens hund Bølle, syg, og allerede der kan man som læser fornemme, at rejsen kommer helt på afveje. For hvad hvis ens lillesøster Clara (også kaldet Claus – ja spørg ikke!!), som har tendens til køresyge (og luftsyge!), kaster op i taxaen på vej til lufthavnen? Hvad hvis Bølle prutter hele taxaturen og skal luftes, lige inden de stiger på flyet, men Hugo glemmer at smide hundeposen i skraldespanden? Hvad hvis Hugos plageånd i flyveren skal samme sted hen og utroligt nok er lige i nærheden, hver gang Hugo kommer til at gøre noget ekstremt pinligt i forsøget på at lære at stå på ski af skilæreren; kvindebedåreren Luca med det (hvis Luca selv skal sige det eller Hugos søster Katinka) vildt flotte hår.

Ja, I kan vel godt fornemme, hvor historien fører hen, og det her er kun en lillebitte smagsprøve på, hvad Hugo og hans familie kommer ud for. Og som om det ikke er nok, så render Hugo ind i den sødeste pige fra sin klasse, Marta, som åbenbart har stået på ski, siden hun blev født og er stjernegod til det. Typisk.

Hvis du skal købe, låne eller på en eller anden måde have fat i en bog til dit barn inden vinterferien, vil jeg 100% anbefale ’7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på skiferie fordi din farfar har vundet i Lotto’. Den har alt, hvad der skal til for at holde koncentrationen for både børn og voksne, alt efter om det er til højtlæsning eller selvlæsning. Bogen egner sig til de 8-12-årige, og selvom der kun er meget få illustrationer, er siderne opdelt, så de er overskuelige at læse. Min eneste advarsel er, at du ikke lige skal have spist, når du læser bogen – og husk for Guds skyld at tisse af inden, så du ikke tisser i bukserne af grin!

Læs vores anmeldelser af Nelson-bøgerne her

Katja Vesselbo Døssing: 7 gode råd hvis du ABSOLUT SKAL på skiferie fordi din farfar har vundet i Lotto, Byens Forlag, 208 sider, december 2020

Der er lukket for kommentarer.