// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fredrik Backman: Dit livs handel
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Novella

Fredrik Backman: Dit livs handel

Skrevet af den 27. november 2020 – 07:34Ingen kommentarer

En mand har kræft. På hospitalet møder han en lille pige, hvis dage også er talte. Hun er tapper, bare fem år gammel og tæt på slutningen. Manden derimod, han får en chance mere i livet. Men hvad nu hvis – hvad nu hvis han kunne bytte sin chance for hendes? Hvis han kunne slå en handel af med døden, så pigen fik lov at leve i stedet?

Det er anslaget for en kort lille historie af den meget populære og velskrivende svensker, Fredrik Bachman.

Manden har haft stor succes med forretningerne og med pengene i sit liv, men knap så stor succes med familien og sønnen. På hospitalet må han derfor reflektere over sit liv. Hvad var det vigtigste? Og endnu mere presserende – hvad er han egentlig værd? Ikke i kolde kontanter, men i menneskelighed?
Og hvordan forhandler man om liv og død, når døden ikke rigtig er døden, men derimod en kvinde med ringbind og grå cardigan, der bare gør sit job?

Dit livs handel er en klassisk, Backmansk historie, med rørende detaljer men også letbenet på kanten til det banale. I modsætning til hans romaner er Dit livs handel er en kort fortælling på kun 95 sider med masser af blanke sider og til kun 129 kr. Den er derfor et fint lille alternativ til marcipangrisen som mandelgave om end den ikke tager meget længere tid at konsumere.

Bogblogger har tidligere anmeldt Bjørneby, Os mod jer, Folk med angst og En mand der hedder Ove og Ting min søn skal vide om verden af samme forfatter.

Fredrik Backman: Dit livs handel. 95 sider, People’s Press. Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, udkom 16. oktober 2020

Der er lukket for kommentarer.