// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Kernick: Forbryderfaget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Simon Kernick: Forbryderfaget

Skrevet af den 12. januar 2021 – 05:16Ingen kommentarer

Danske læsere af Simon Kernick kender hans serie om Ray Mason og derigennem Tina Boyd. Nu udgiver Jentas serien om Tina Boyd, som udkom på engelsk inden Mason-serien. Vi får hermed historien om Tinas baggrund, selvom hun i denne første bog ikke spiller den helt centrale rolle i jagten på manden bag mordet på en gangster og politiinformant.

Politiet har planlagt en stor aktion med hjælp fra to undercover-betjente, hvor de skal tage colombianske narkohandlere i at sælge et stort parti narko på et hotel i Heathrow. Operationen går dog grusomt galt, og kort efter bliver den tidligere gangster Slanke Robbie slået ihjel. Han var politiets informant og formidlede kontakten til colombianerne.

Under efterforskningen af mordet fatter kriminalassistent John Gallan og især hans makker Tina Boyd mistanke til den ene af undercoverbetjentene: Stegs Jenner. Jenner har ry for at være en enspænder, som langt fra altid følger reglerne, men er han gået skridtet for vidt denne gang? Det står ret hurtigt klart, at han har sin helt egen dagsorden – spørgsmålet er bare, om den overhovedet har noget at gøre med den forfejlede aktion og mordet på Slanke Robbie.

Efter at have læst Mason-serien, hvori Tina Boyd spiller en stor rolle, var det interessant at få et indblik i hendes tidligere karriere inden for politiet og få en ide om, hvad der har formet hende. Historien er skrevet i to spor: Vi følger Stegs Jenner, og den del af historien er skrevet i datid og 3. person-fortæller, og vi følger John Gallan, hvis fortælling er skrevet i jeg-form og nutid. Det gav en fin dynamik i historien, men jeg undrede mig lidt over, at Gallan og ikke Boyd var jeg-fortælleren.

Tempoet var rimelig roligt, mens historien blev bygget op mod klimakset til sidst, som dog ikke var så svært at gennemskue. Alligevel var der en del forviklinger, som stadig gjorde bogen spændende at læse. Det bliver interessant at se, om tempoet øges i de kommende bøger i serien. Det håber jeg.

Du kan læse vores anmeldelser af Simon Kernicks andre bøger her.

Simon Kernick, Forbryderfaget, Forlaget Jentas, 361 sider, oversat af Per Vadmand, udkom i november 2020

Der er lukket for kommentarer.