// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Ernestam: Brækkede ben og bristede hjerter – en helt umulig jul
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Jul, Kærlighed og romantik

Maria Ernestam: Brækkede ben og bristede hjerter – en helt umulig jul

Skrevet af den 14. december 2020 – 06:01Ingen kommentarer

Lisbeth Cederstrøm er 42 år, single, lærer og bor i et lille hus ved havet i byen Frillesås. Livet er ikke blevet helt, som hun havde drømt om, men overordnet set er hun glad og tilfreds. Men som julen nærmer sig, begynder tingene at gå skævt.

Skolelederen kalder hende til møde og fortæller, at hun har besluttet, at skolen skal markedsføres som en skiskole, og at hun derfor har ansat en professionel skiløber, der nu skal overtage Lisbeths idrætstimer og de årlige skiture, som hun elsker. For at undgå at blive kørt ud på et sidespor bilder Lisbeth skolelederen ind, at hun skam selv er gammel alpinmester og var på juniorlandsholdet i tidernes morgen. Men da skolelederen derefter beder hende tage med på skitur til St. Anton, hvor hun skal tage skicertifikat, er gode råd dyre, for Lisbeth ved, at hun ikke er god nok til at tage certifikatet.

Samtidig dukker Lisbeths eks op – han er træt af sin overfladiske kæreste og forsøger at overbevise Lisbeth om, at de to skal finde sammen igen. Lisbeths perfekte søster, Helene, der er gravid med sit fjerde barn, dukker også op på Lisbeths dørtrin og stiller krav, og Lisbeths bedste venindes datter får problemer med politiet, så Lisbeth også her må agere sjælesørger for veninden.

Som om alt det ikke var slemt nok i sig selv, lugter der mærkeligt i Lisbeths hus, og efter at have undersøgt sagen erklærer håndværkeren, at hele Lisbeths køkken skal rives ned for at komme problemet til livs. Lisbeth kan snart ikke overskue flere problemer – hvordan skal det nogensinde blive jul?

Jeg ville så gerne kunne lide denne bog, men den føltes desværre som en dårlig efterligning af Bridget Jones. Lisbeth kommer ud for en masse skørt, men i modsætning til Bridget Jones-bøgerne bliver det bare aldrig rigtig sjovt. Tværtimod løser mange ting sig på helt forunderlig – og fuldstændig urealistisk grænsende til det absurde – vis, og derfor mangler historien troværdighed. Når man læser feel good-bøger, er en af præmisserne for en god læseoplevelse, at man føler med karaktererne og hepper på dem hele vejen. Jeg fandt dem desværre kedelige og til tider irriterende, og jeg havde svært ved at føle med dem, når de var i krise. Det blev desværre ikke årets julebog for mig.

Maria Ernestam, Brækkede ben og bristede hjerter – en helt umulig jul, Palatium Books, 298 sider, oversat af Anita Frank Goth, udkom 21. oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.