// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johanna Schreiber: Det bedste som er hændt mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik

Johanna Schreiber: Det bedste som er hændt mig

Skrevet af den 18. januar 2021 – 06:50Ingen kommentarer

Er det nu også så fantastisk at få et barn? Er det dét, som alle kalder ”meningen med livet”? Sigrid, Ermina og Freddie har hver deres oplevelse af, hvordan moderskabet skal være, og bestemt også hvordan det er blevet, da de alle tre står med hver deres mindre eller mindre skrigende spædbarn i armene.

Ermina beslutter sig for at droppe sin mødregruppe efter første møde. Hun kan ikke genkende sig selv i nogen af de andre kvinder og deres rosenrøde holdninger til, hvor fantastisk det hele er, og derfor gør hun en hurtig exit. Ved et tilfælde render hun ind i Sigrid og Freddie, og trods deres store forskelligheder får de alligevel dannet en form for bånd, i og med de bestemt ikke synes, det er nemt både at være mor, kæreste, hustru og kvinde.

Sammen håndterer de en fødselsdepression, graviditetskilo, mænd der ikke lever op til det forventede, skilsmisse og ensomhed der lurer i alle kroge. Og langsomt spirer et dybt venskab bygget på fortrolighed og en stiltiende accept om, at uanset hvad der sker, har de hinanden. Om ikke andet så til et glas champagne og en skulder at græde ud ved.

Hvor ville jeg ønske, at jeg havde haft denne bog for snart 17 år siden, da jeg første gang blev mor. Selvom tiden alligevel føles langt kortere, når den bliver generindret gennem tre unge mødre med hver deres at kæmpe med. Jeg anbefaler dig især at læse Det bedste som er hændt mig, hvis du er nybagt mor eller gravid for første (eller anden gang). For Johanna Schreiber er virkelig god til at sætte ord på en række tanker og følelser, der kan virke forkerte for den uerfarne – men alligevel er så naturlige. Hun gør det på en letlæselig og enkel måde og med karakterer, der er til at relatere til.

Johanna Schreiber: Det bedste som er hændt mig, Palatium Books, oversat af Stine Hauge Tarp og Claus Lund Rosenkilde, 307 sider, august 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.