// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker: Olympia i Underbyen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Jul

Benni Bødker: Olympia i Underbyen

Skrevet af den 17. november 2020 – 06:09Ingen kommentarer

Jeg elsker de her julekalenderbøger, som jeg kan læse højt for min yngste op til jul. Og selvom det snart synger på sidste vers med højtlæsning for min 11-årige, så har han da lovet, at jeg godt må læse Olympia i Underbyen højt i december. For hvem elsker ikke en rigtig julehistorie op til jul? Benni Bødker kan noget helt særligt med sine bøger, og selvom han er kendt for at udgive lidt mere uhyggelige bøger, som fx Julebestiariet fra 2017 og Kraken i 2019, skal I ikke lade jer skræmme – Olympia i Underbyen er spændende, en lille smule uhyggelig, og den kan læses af de fleste fra 7 år og op.

Olympia i Underbyen starter faktisk med en lille teaser dagen før 1. december – heldigt for os, der ikke kan vente, til det bliver jul! Bogen handler om pigen Olympia, som bor på skift hos sin mor på Nøjsomhedsvej og sin far og Birte på Østerbrogade. Olympia er lidt trist for tiden, fordi hendes bedste veninde i klassen siden 0. klasse, Josefine, er flyttet til en landsby et sted i Jylland, og Olympia nu skal finde en ny veninde at hænge ud med. Og som det ikke er nok for Olympia at skulle døje med, så sker der det vilde en dag, hvor Olympias far har hentet hende på skolen i sin ladcykel, at der befinder sig en ildelugtende ubuden gæst på ladet sammen med Olympia.

Den ubudne gæst er en nisse kaldet Leo, og han gemmer sig for nogle forfærdelige væsener kaldet skiftinger – nogle vortebefængte små væsener. Leo er ikke den eneste nisse, der er kommet op til menneskerne, og Olympia ender med at måtte hjælpe dem med at komme hjem igen. Kan det virkelig være sandt, at der findes en by under jorden med drager og skjulte rigdomme? Alt det finder vi ud af inden jul – hvis vi er heldige!

Hvert af de 24+ kapitler inkl. fodnoter tager max 15 minutter at læse højt. Sproget flyder let, og skriftstørrelsen egner sig godt til højtlæsning. Og fodnoterne må du endelig ikke snyde dig selv for. De er skrevet af mag.art. folkemindeforsker Eugenius Kranemann og er informative og morsomme for ikke at sige morsomt bedrevidende! Bogen er desuden flot illustreret af Peter Bay Alexandersen.

Bogen egner sig til højtlæsning for børn fra ca. 7 år og til selvlæsning fra ca. 9 år.

Benni Bødker: Olympia i Underbyen, Alvilda, 246 sider, oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.