// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alle tiders bøger – vi læser sammen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Alle tiders bøger – vi læser sammen

Skrevet af den 8. september 2020 – 05:58Ingen kommentarer

I anledning af Gyldendals 250 års jubilæum er denne skattekiste af børnelitteratur udkommet. Det er en samling af historier lige fra H. C Andersens Fyrtøjet fra 1835, Halfdan Rasmussens børnerim fra 1964 og Jakob Martin Strid fra 2005. Du kan også læse Cirkeline, Vitello og Kaj – en masse af børnenes favoritter.

Bogen er simpelthen en guldgrube af underholdning og litteraturhistorie til stor glæde for både voksne og børn, og der er noget for enhver smag og i enhver længde.

Herhjemme er de bøger med flere historier i én bog ofte storfavoritter, fordi det er så hyggeligt at sidde med en bog og få lov til at vælge lige den historie, man allerhelst vil høre. Det er også rigtig fedt, når man har børn i forskellige aldre, at én bog kan appellere bredt.

Således har vi læst både Jan Lööfs De bedste historier og Sigurd Barretts samlede godnathistorier til hudløshed.

Denne samling er i virkelig god kvalitet med en smuk forside og masser af flotte og farverige illustrationer, papiret er tykt og lækkert og dufter godt. Bogen har desuden en virkelig fin indholdsfortegnelse med illustrationer, der gør det nemt for børnene at vælge og genkende.

Det er blevet en rigtig godnatlæsningsfavorit herhjemme, og jeg vil anbefale den til alle, der måske endnu ikke kender deres børns favoritter, for her er der et forrygende udvalg af noget af det allerbedste inden for dansk børnelitteratur, og dermed også noget for enhver smag.

Det er også en oplagt gaveidé til barnedåb eller lignende, da den er lidt mere tilgængelig end de traditionelle H. C. Andersen samlinger, som ellers er så populære. Her er mange forskellige stilarter, temaer og formater samlet. Det er genialt.

Det er underholdning, læring og dannelse i ét.

Og som H. K. H. Kronprinsen rigtigt nok siger i forordet: ”… litteraturen er med til at binde os sammen som folk. Samlingen af historier i denne bog viser på fornem vis, hvordan god børnelitteratur kan appellere til børn på tværs af tid og sted”. (…) Det hjælper børn med at blive klogere på verden, på sig selv og deres medmennesker”.

Læs, læs læs!

Alle tiders bøger – vi læser sammen, med forord af H. K. H. Kronprinsen, Gyldendal, 27. august 2020, 240 sider.