// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam Creed: Lad de små børn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Adam Creed: Lad de små børn

Skrevet af den 19. august 2010 – 22:54Ingen kommentarer

Lad de små børn er et engelsk bud på den danske Svinehunde. I al fald hvad temaet angår. Her er omdrejningspunktet også diskussionen om, hvem der er offer og hvem der er helt, når civile tager loven i egen hånd og straffer pædofile med vold og mord.

Vi følger hovedpersonen efterforskningsleder Will Flagstaffe i hans – til tider noget utraditionelle – arbejdsmetoder i jagten på at opklare forbrydelser mod pædofilidømte.

Sideløbende hører vi om, hvordan Flagstaffe for år tilbage mistede sine forældre, da de af ukendte årsager blev sprunget i luften i Bilbao. Der er med andre ord lagt op til, at Flagstaffe i de efterfølgende bøger kan drage tilbage i tiden for at afdække, hvem der stor bag mordet på forældrene.

Derudover møder vi hans søster, som er blevet kærester med en tvivlsom fyr. Og selvom Flagstaffe ikke bryder sig om fyren, og tilmed får arrangeret, at han får et lag tæsk, accepterer han, at søsteren og kæresten flytter ind i den ene af hans lejligheder. Flagstaffe selv savner til tider den kvinde, der forlod ham for et par år siden, og søger trøst ved en prostitueret. Godt så, vi har i traditionel krimistil at gøre med en singlemand med problemer af følelsesmæssig karakter, som i sit arbejde finder smutveje i overbevisning om at målet helliger midlet.

Hvis man ikke har været i London og har et indtryk af hvor de forskellige bydele og kvarterer ligger er der risiko for, at man som læser bliver hægtet af, når hovedpersonen farer fra den ene ende af byen til anden, mens forfatteren hjemmevant remser gadenavne, bygninger og bydele op. Det bliver ikke bedre af, at der til tider er sjusket en anelse for meget med stavefejl og kommaer. Til sammen forstyrrer det desværre læsningen.

Indenfor sin genre vil jeg give Lad de små børn en middel karakter. Den krimielskende læser vil formentlig blive underholdt af bogen, men den efterlader ikke det store indtryk. Læser du ikke så ofte en krimi og er du hooked på dilemmaet: om det er vold eller en heltegerning at myrde pædofile, så er den danske Svinehunde. nok et bedre bud.

Adam Creed er forfatter og professor ved Liverpool John Moores University. Lad de små børn er hans første bog i serien om Will Flagstaffe.

Adam Creed, Lad de små børn, Politikens Forlag, 340 sider, Oversat fra engelsk af Peter Rønnov-Jessen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.