// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Phoebe Locke: Manden i skyggerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Phoebe Locke: Manden i skyggerne

Skrevet af den 3. juni 2020 – 07:10Ingen kommentarer

Er du til bøger, der får det til at løbe dig koldt ned ad ryggen, mens du kigger dig over skulderen, skal du læse med her. Phoebe Locke har skrevet Manden i skyggerne, med inspiration fra den virkelige retssag ’The Slender Man Stabbing’ om to 12-årige piger, der i 2014 forsøgte at slå deres veninde ihjel, fordi den uhyggelige Slender Man sagde, at de skulle. Og jeg kan garantere dig, at det er sommerens must-read for os, der elsker bøger baseret på true crime-historier skrevet i ægte Stephen King-stil.

Som barn blev Sadie besat af vandrehistorien om Skyggemanden, som belønnede de særlige piger, der gav ham gaver og gjorde, hvad han sagde. For hvis man var en af de få, der blev udvalgt, ville han kunne gøre dig til noget særligt. Det, som startede ud som noget, man kunne skræmme sine veninder med, blev til en besættelse for Sadie. En mørk skygge, som fulgte hende op gennem årene, til hun selv blev mor til en datter. Det var her, hendes liv, som endelig var ved at blive godt, ændrede sig. For Skyggemanden tager døtre.

Mange år senere er Sadies datter, den nu attenårige Amber Banner, blevet anklaget og frifundet for mord. Retssagen har chokeret landet, og Amber, der er blevet lidt af en kendis, er blevet tilbudt at medvirke i en tv-serie om hende. Hvordan kan en velfungerende ung kvinde begå en forbrydelse af den kaliber, og hvordan hænger det sammen med Sadies besættelse af Skyggemanden? Greta skal interviewe Amber til programmet, og hun kan ikke få historien til at stemme. Hvad er det, Amber ikke fortæller?

Den her bog er simpelthen så velkomponeret og gennemført. Måden, hvorpå Phoebe Locke har bygget historien op med et fantastisk plottwist, der kom fuldkommen bag på mig, er genial, og jeg er vild med det! En familie med hemmeligheder. En mor, der ofrer alt for kærligheden til sit barn. En forskruet ung pige (ja, men det er ikke den, du tror!). Vi får det hele, og det er bare godt.

Phoebe Locke: Manden i skyggerne, Lindhardt og Ringhof, Oversat af Iben Konradi Brodersen, 320 sider, Udkommer 3. juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.