// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Enger: Skindød
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Thomas Enger: Skindød

Skrevet af den 27. august 2010 – 07:51Én kommentar

Hovedpersonen i Skindød, Henning Juul, er ved første møde tvangspræget og ikke så lidt irriterende. Men lidt efter lidt gik det op for mig, hvorfor han starter dagen med at pille ved tændstikæsken på natbordet, hvorfor han altid skifter batterier i brandalarmen når han kommer hjem til sin lejlighed og hvorfor han har ar efter brandsår i ansigtet.

Og i takt med at jeg lærte ham bedre at kende fik jeg sympati for den gæve og arbejdsivrige journalist. Vi møder ham efter en længere sygeorlov, hvor han vender tilbage til sit arbejde som journalist på en internetavis. På bedste krimivis varer det ikke længe førend han vrivles ind i opklaringen på mordet af en ung kvinde. Kvinden findes myrdet i et telt, og inden længe mistænkes hendes kæreste Mahmoud for at stå bag. Æresdrab, Sharia og Hudud bliver overskifter i efterforskningen, men er det så enkelt som det ser ud til?

Skindød er gennemtænkt, spændende, overraskende og lidt mere kompleks end gennemsnittet af de krimier, der masseproduceres fra især de skandinaviske forlag i disse år. Der er såmænd ikke noget nyt i at have en journalist i hovedrollen i en krimi. Men Henning Juul virker overbevisende – omend til tider både ivrig og dumdristig – og dette kombineret med hans ukendte kilde i politiet gør at man godt orker endnu en krimi med en journalist som frontfigur.

Den næste bog med Henning Juul er planlagt til at udkomme på norsk i 2011 med titlen Fantomsmerte. Imens kan krimifans, roligt drage til boghandleren efter Skindød, så vi kan sikre, at de i alt seks planlagte krimier med Henning Juul i hovedrollen også kommer til Danmark. Jeg læser i al fald gerne mere om den kvikke journalist med ar på sjælen.

Forfatteren Thomas Enger er født i 1973, han er journalist og bor i Oslo. Siden han var 18 år har han skrevet bøger og produceret musik.

Thomas Enger, Skindød, Modtryk, August 2010, 385 sider, Oversat fra norsk af Ilse M. Haugaard.