// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørn Lier Horst: Den eneste ene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jørn Lier Horst: Den eneste ene

Skrevet af den 20. juni 2020 – 06:57Ingen kommentarer

Modtryk har udnævnt 2020 til Jørn Lier Horst-år i Danmark, da hans William Wisting-series popularitet er støt stigende, og i den forbindelse udgav forlaget i starten af maj de første fire bøger i serien på dansk. I den fjerde bog i serien skal Wisting og hans team opklare en ung kvindes forsvinden, men hvordan kan byens håndbolddarling forsvinde sporløst ved højlys dag, uden at nogen har lagt mærke til hende?

Det er stegende hed sommer, da den unge håndboldspiller Kajsa Berg forsvinder på vej til det lokale fitnesscenter. Ingen har tilsyneladende set hende, og politiet er helt på bar bund i sagen. De kommer også lidt sent i gang med opklaringsarbejdet, da byen hærges af indbrud, som politiet prioriterer opklaringen af. Kajsas kæreste og venner, der er utilfredse med politiets indsats, arrangerer eftersøgninger i lokalområdet, men uden held. Kajsa er væk.

Wisting og hans team leder efter spor i Kajsas lejlighed og opdager, at hendes tandbørste og toilettaske er væk, så måske er hun frivilligt gået under jorden? Efterhånden som efterforskningen udvikler sig, lader det til, at hele Kajsas omgangskreds har hemmeligheder, de vil gøre alt for at skjule, men Wisting kan ikke blive klog på, hvordan de hænger sammen med forsvindingssagen.

Nu begynder Horst for alvor at få greb om krimigenren. I forhold til de første bøger er plottet endnu bedre komponeret, og stemningen i bogen er velkonstrueret til at følge udviklingen i fortællingen. Horst har nu også udviklet en formidabel evne til at køre læseren rundt i manegen, indtil man til sidst ikke aner, hvem man skal gætte på, er morderen. Tempoet er stadig roligt, og der er ingen blodige og grusomme mord – til gengæld er der fokus på efterforskningsarbejdet, og Horsts fortid som politimand fornægter sig ikke, for efterforskningen er troværdig og spændende at følge. Det er godt krimihåndværk, og jeg anbefaler alle krimielskere, der endnu har William Wisting-serien til gode, at bruge sommeren på at læse de første fire bind. Bøgerne bliver kun bedre bind for bind, og de kan alle læses uafhængigt af hinanden.

Læs også vores anmeldelser af Jørn Lier Horsts andre bøger her.

Jørn Lier Horst, Den eneste ene, Modtryk, 313 sider, oversat af Rolf Stavnem, maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.