// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Penny: Døden i april
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Louise Penny: Døden i april

Skrevet af den 27. juli 2020 – 07:30Ingen kommentarer

Når sommeren lader vente på sig og i stedet for sol sender regnbyger og grå skyer ind over landet, så er der ikke noget bedre end at sætte sig godt til rette i sin yndlingslæsestol med en af Louise Pennys hyggelige krimier om Armand Gamache og indbyggerne i den lille canadiske landsby Three Pines. Det føles som at besøge gamle venner, og selvom anledningen altid er mord, så er det en fornøjelse at være tilbage i landsbyen.

I dette tredje bind i serien er det blevet forår i Three Pines; en tid med håb og fornyelse, hvor alting springer ud på ny, men ligesom vejret viser april sig lunefuld i landsbyen, da en af beboerne dør under en spirituel seance, hvor de forsøger at befri det gamle hjemsøgte Hadley-hus for onde ånder. Vedkommende er tilsyneladende død af skræk, men da Gamache og hans hold tilkaldes, bliver de hurtigt overbeviste om, at døden ikke var naturlig.

Under opklaringen af dødsfaldet viser det sig, at stort set alle de deltagende i seancen gemmer på hemmeligheder. Nu er det op til Gamache at finde ud af, hvad de hver især skjuler og hvorfor. Samtidig må han selv se fortiden i øjnene, hvor gamle spøgelser dukker op og truer med at vælte ham.

Hvis du er til hyggelige kriminalromaner, finder du dem ikke bedre end Louise Pennys fremragende serie om den kloge, rolige og sympatiske kriminalkommissær Armand Gamache. Hans tilgang til opklaringsarbejdet og menneskerne omkring ham er hjertevarmende, og bøgerne er aldrig blodige. Fokus er i stedet for på godt gammeldags detektivarbejde, hvor man konstant får små spor, der dygtigt væves sammen i et intelligent plot. Gamache minder mig på mange måder om en af mine andre yndlingsdetektiver; Special Agent Pendergast fra Preston & Childs fremragende serie om den noget anderledes specialagent. Gamache synes at have samme næsten overnaturlige fornemmelser, og han har samme varme og charme.

Samtidig er miljøbeskrivelserne af landsbyen og dens omegn utrolig gode – det føles, som om man selv står på fælleden midt i landsbyen og kan høre fuglene synge og dufte blomster og træer, der springer ud. Personbeskrivelserne er så skarpe, at man føler, at man kender alle karaktererne personligt, og man kan ikke undgå at ønske, at man var en del af fællesskabet i den lille hyggelige landsby. Det er hamrende godt, og jeg glæder mig altid til næste besøg i Three Pines.

Læs vores anmeldelser af Louise Pennys andre bøger her.

Louise Penny, Døden i april, Hr. Ferdinand, 431 sider, oversat af Helena Brennum, 19. maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.