// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Maria Brand: Børn i andre lande
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sofie Maria Brand: Børn i andre lande

Skrevet af den 15. april 2020 – 05:12Ingen kommentarer

Som mor og læseentusiast findes der ikke noget skønnere end at få rigtig god børnelitteratur mellem hænderne. Jeg læser rigtig meget for mine børn, og de bliver præsenteret for rigtig meget nyt hele tiden, og derfor er vi også igennem mange mindre gode ting.

Jeg fornemmer ofte ret hurtigt, om det bider på eller ej. Og det sker også, at der er noget, jeg som voksen læser rigtig godt kan lide, men som ikke fanger børnenes interesse og omvendt.

Men når jeg så får sådan et stykke kvalitetslitteratur for børn mellem hænderne, som mine børn også synes er fedt, så bliver det ikke meget bedre.

Børnebøger skal, som med alt mulig andet målrettet børn, være underholdende, lærerige, visuelt indbydende, dejlige at røre ved og kigge i, og de skal vække børns fantasi og videbegærlighed, og denne her bog gør det hele.

I Børn i andre lande tager vi på en rejse rundt i verden og lærer, hvordan børn lever i andre lande. Hvordan går de i skole, hvad får de at spise, og hvad kan de godt lide at lave i deres fritid? Hvad er typisk for netop deres land, hvor mange mennesker bor der, og hvordan ser deres flag ud? Hvad har de af traditioner og særlige kendetegn?

Bogen tager os rundt i 13 forskellige lande, som hver har to dobbeltopslag med nogle virkelig flotte illustrationer, der er nemme at afkode for børn og som lægger op til en masse gode spørgsmål og snakke, inden man overhovedet kommer i gang med at læse. Og der er også lidt at lære for voksne (må jeg indrømme).

Teksterne er en blanding af faktabokse, historie, mindre afsnit om særlige kendetegn og fortællinger fra børn fortalt i førsteperson ental – det er godt set. Da vi er i USA, møder vi således både niårige Sally, der bor i New York, og 10 årige Luke, der bor i Texas. Og i Kina møder vi tolvårige Cheng, der bor i Shanghai, og Li-Ming på 10 år, der bor i en lille landsby i Sichuan. Alle børnene er opdigtede, men de repræsenterer noget genkendeligt og skærpede i hvert fald min seksåriges opmærksomhed, da vi læste.

Det var super fedt at sidde og tale med min seksårige om det kinesiske nytår, om anakondaer i Amazonas, om skolebusser i USA og om en tysk børnehistorie om en fyr med meget lange negle.

Jeg glæder mig til at læse alle afsnit helt igennem – igen og igen – og lære mine børn om verden gennem denne bog.

Bogen er i høj kvalitet og i et rigtig godt højtlæsningsformat med store sider og mange farverige illustrationer.

En kæmpe anbefaling herfra!

Samme makkerpar står også bag bogen Jul i andre lande i samme stil og format.

Sofie Maria Brand, Børn i andre lande, illustrationer af Rasmus Juul, Gyldendal, marts 2020, 62 sider.