// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Renslebråten: Virkelighedens monstre
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Line Renslebråten: Virkelighedens monstre

Skrevet af den 14. april 2020 – 05:11Ingen kommentarer

Monstre hører som regel fiktionens verden til, men de findes faktisk også i virkeligheden. På til lands, til vands og i luften.

Det har den norske forfatter og illustrator Line Renslebråten lavet en meget spændende bog om. Bogen er inddelt i temaer, der blandt andet dækker over insekter, pattedyr, fugle og havdyr.

Hvert dyr/monster har sit eget dobbeltopslag med et billede og en tegnet version samt information om blandt andet hvor den lever, hvad den spiser, hvilken størrelse den har og hvordan den angriber. Og så har hvert opslag også denne her genistreg, som min lille monster-elsker virkelig var interesseret i: et barometer for hvor farlig den er for mennesker og hvor meget den ligner et monster – begge på en skala fra 1-10. Og jeg behøver vel ikke at sige, at jo tættere på 10, desto mere spændende var det at høre om?

Detaljen med at der både er et foto og en tegnet version af monsteret er også ret genial for det indbyder til, at man efter endt læsning sætter sig til at tegne monstrene.

Monstre interesserer de fleste (drenge?)børn på et eller andet tidspunkt, men monstre, der findes i virkeligheden er endnu mere fascinerende. Det synes i hvert fald min 6 årige, der virkelig synes, at denne her bog var spændende.

Bogen er i lækker kvalitet på kraftigt papir, flotte farver og en god størrelse. Derudover er bogen, præcis som “Under polarisen” af samme forfatter, som du kan læse en anmeldelse af her fuld af læring og underholdning. En stor anbefaling fra os.

Line Renslebråten, Virkelighedens monstre, Straarup&Co, oversat af Lisette Agerbo Holm, december 2019, 131 sider.