// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alex Marwood: Onde piger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Thriller

Alex Marwood: Onde piger

Skrevet af den 24. april 2020 – 06:00Ingen kommentarer

I 1986 mødes to 11-årige piger, den fattige Jade Williams og den rige Annabel Oldacre, ved et tilfælde en solskinsdag. Da dagen er omme, har de gjort sig skyldige i en forfærdelig forbrydelse, og deres liv er forandret for altid.

Årene går, pigerne bliver løsladt og starter nye liv under nye identiteter som hhv. journalisten Kirsty Lindsay og rengøringsdamen Amber Gordon. De lever med hemmeligheden, og ikke engang deres nærmeste familie kender sandheden om deres fortid.

Femogtyve år efter den skæbnesvangre dag, arbejder Amber i en forlystelsespark i den søvnige ferieby Whitmouth i Sydengland, der pludselig danner ramme om en række brutale mord på unge kvinder. Kirsty bliver sendt til Whitmouth for at dække sagen og kommer ad den vej i kontakt med Amber. De genkender hinanden og ved, at det kan skabe store problemer for dem begge, hvis de bliver set sammen og genkendt.

Mens hele byen er på jagt efter morderen, og alle lurer på alle, gribes de begge af frygt for, at nogen skal finde ud af, hvem de egentlig er. For hvis deres sande identitet afsløres, er det ikke kun morderen, byens befolkning vil jage.

Onde piger er en historie om at leve på en løgn og leve med fortidens synder. Er det muligt at ændre sig grundlæggende som menneske, eller er nogle mennesker bare født onde? Og hvornår har man sonet længe nok, så man kan tillade sig at komme videre i livet? Selve mordmysteriet i bogen er en rimelig simpel historie, og det var ikke svært at regne ud, hvem morderen var. Til gengæld syntes jeg, at vinklen om børn, der begår mord, var spændende, for har man fortjent at leve et lykkeligt liv, når man har udstået sin fængselsstraf, eller vil man for altid stå i gæld til samfundet – har man fortjent tilgivelse, eller er man ond for altid? Desuden var der hele bogen igennem en fornemmelse af, at kvinderne styrede direkte mod katastrofen, men hvad den bestod i, kunne jeg på ingen måde gennemskue. Onde piger er let krimiunderholdning til en dag i solen på terrassen – du vil være godt underholdt.

Alex Marwood, Onde piger, Hoff & Poulsen, 428 sider, oversat af Signe Lyng, 24. april 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.