// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katie Scott og Kathy Willis: Botanicum
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Katie Scott og Kathy Willis: Botanicum

Skrevet af den 23. maj 2020 – 05:37Ingen kommentarer

Botanicum er den seneste bog i signaturserien ”Velkommen til museet” fra forlaget Mammut, hvis mission er at udgive indlevende bøger til nysgerrige børn.

Botanicum er lige som de to forrige bøger i serien en rigtig lækkerbisken af en bog. Bogen er i tårnhøj kvalitet og ingen bogelsker vil kunne gå forbi den uden at røre ved den og bladre i den – den er en oplevelse i sin selv, inden man overhovedet når til indholdet. Stort, smukt format med virkelig flotte illustrationer og en rigtig god papirkvalitet – præcis som de andre i serien.

Jeg er ikke den store botaniker. Flora og fauna interesserer mig ikke vildt meget, men det interesserer til gengæld min 6-årige testlæser, der elsker at slå ting op. Så vi tog bogen med i vores sommerhus og gik ellers i gang med at forsøge at sammenligne ting fra haven, skoven og stranden med de ting, vi kunne finde i bogen, herunder blade, kogler og vilde blomster. Og så var det selvfølgelig også sjovt at læse om kødædende blomster.

Detaljegraden i bogen overstiger langt den 6-åriges forventninger og tålmodighed, og det handler mest om at kunne sammenligne billederne med virkeligheden, og så må jeg som voksen læser sortere i mængden af information og gengive lidt viden i overskrifter. Men så langt så godt.

På den måde er bogen en fagbog, der kan meget mere, og voksne læsere (i hvert fald mig selv) lærer lige så meget.

Vi har tidligere anmeldt Dinosaurium i samme serie, som vækkede barnets interesse noget mere end denne her, men vi lader den stå fremme og så skal den nok komme ned fra hylden igen en anden gang.

Katie Scott og Kathy Willis: Botanicum, forlaget Mammut, marts 2020, oversat af Jonas Damgaard-Mørch 112 sider.