// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marianne Dubuc: Løven og fuglen og Stien på bjerget
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Marianne Dubuc: Løven og fuglen og Stien på bjerget

Skrevet af den 24. marts 2020 – 05:30Ingen kommentarer

Disse to børnebøger var en helt speciel oplevelse. Her er hvorfor.

Første indskydelse set med voksne øjne: Wauw nogle smukke børnebøger. Lækker kvalitet, flotte illustrationer. Hmm, der er godt nok ikke ret meget tekst i. Det er nok én af de slags bøger, som voksne elsker at have stående, men som børn ikke gider at læse.

Børnenes reaktion første gang vi læser: De peger, finder på, og fantasien får frit løb undervejs. De hjælper mig med at ”læse” bogen, fordi de er så gode til at finde på – meget bedre end mig. Det ender med at blive en rigtig god læseoplevelse. Jeg nyder de kunstneriske illustrationer, og børnene digter handlingen undervejs.

Det overraskende element: Allerede dagen efter bad den knap fire-årige om at få læst bøgerne igen. Og hun huskede en masse fra gårsdagens læsning, og vi fandt også på nye ting i anden runde.

Det har været fedt og overraskende at læse de her to bøger, og jeg er slet ikke så dårlig til at læse højt fra bøger uden ret meget tekst, som jeg troede.

Hvad handler de så om? Begge bøger handler om venskaber og fællesskaber og om at hjælpe hinanden.

Løven og fuglen:
Det er efterår, og Løven går og arbejder i sin have. Pludselig hører han en lyd. Det er et fugletræk på vej syd på, men en enkelt fugl er kommet til skade med sin vinge og er landet i hans have. Han hjælper fuglen og tager den med ind i sit hus, hvor den får mad, han læser højt for den, og de sover sammen. De bliver gode venner.

Men da det bliver forår, og fuglens venner fra fugletrækket vender tilbage, og fuglen er frisk igen efter løvens hjælp, flyver den af sted med sine venner. Løven bliver lidt trist og savner sin ven fuglen.

Men da det bliver efterår igen, og fugletrækket tager mod syd, kommer fuglen tilbage for at overvintre hos sin ven løven.

Løven og fuglen handler om årstider, om venskaber og om at hjælpe hinanden. En rigtig sød historie om relationer og følelser, men også med masser af læring om årstider.

Stien på bjerget:
Fru Grævling bor i et lille hus for foden af et bjerg. Hver søndag vandrer hun op til toppen af bjerget og på sin vej møder hun en masse venner, som hun hjælper. En dag får hun selskab af katten Felix.

Hun lærer Felix om bjerget og hendes kærlighed til naturen, og hendes relationer og hjælpsomme gemyt smitter af på Felix. På et tidspunkt bliver Fru Grævling gammel, og hun kan ikke længere gå til toppen af bjerget. Men Felix fortsætter, og en dag får han selskab af en ny ven, som han giver det hele videre til.

Stien på bjerget er en sød historie om venskaber, hjælpsomhed og om vigtigheden af at give ting videre.

Begge bøgerne overraskede mig meget. Indholdsmæssigt syner de ikke af så meget, men det er nogle nære og vigtige historier – og vigtigst af alt: mine børn kunne virkelig godt lide dem. Mest hende på knap 4. Ham på 6 kunne også, men han er måske i slutningen af den aldersmæssige målgruppe for de disse bøger.

Konklusion: En fornøjelse for både store og små.

Marianne Dubuc, Løven og fuglen og Stien på bjerget, forlaget Albert, oversat af Lone Svane Jensen, grafisk bearbejdet af Torben Binzer Meyer, januar 2020, 70 sider.